>
BIOSHQIP

Evropë (kontinent)

Europe (3501)

Evropë
Kontinent në Tokë

Europa është kontinenti më veriperëndimor në Tokë. Ajo është e kufizuar nga Oqeani Arktik në veri, Oqeani Atlantik në perëndim, Deti Mesdhe në jug dhe Deti i Zi dhe rrjedhat e lidhura në juglindje. Europa është kontinenti i dytë më i vogël në botë, duke përfshirë një sipërfaqe prej 10,180,000 kilometra katrorë. Ajo përbëhet nga 50 vende, përfshirë Rusinë, Mbretërinë e Bashkuar, Francën, Gjermaninë...

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2020, popullsia e këtij kontinenti rezulton të jetë 747,636,045 banorë.
  • Sipërfaqja:
    10,186,000 km2
Regjistrimi i popullsisë
1893
Viti:
1893
Popullsia:
320000000
1900
Viti:
1900
Popullsia:
423000000
2013
Viti:
2013
Popullsia:
742452000
2016
Viti:
2016
Popullsia:
741447158
2019
Viti:
2019
Popullsia:
694500000
2020
Viti:
2020
Popullsia:
747636045

800M

640M

480M

320M

160M

0M

Harta
Foto