>
BIOSHQIP
Biografia
Trim Ademi I njohur si Capital-T kreu shkollën e mesme pranë Gjimnazit “Sami Frashëri“ në Prishtinë. Dashuria për muzikën i lindi si duket me ndihmën e dajës së tij I cili është Besniku, ose ndryshe me emrin 2po2 me të cilin edhe e ka pasur bashkëpunimin e tij të parë si këngëtar profesionist. Një djalosh i ri, i pashëm dhe shumë i sukseshëm me siguri ka vjedhur zemrat e shumë femrave, por reperi Kosovar nuk ka dashur te fliste për këtë gjithmonë duke aluduar në faktin se është jeta e tij private. Si një nga këngëtarët më të njohur të skenës së muzikës shqiptare dhe njëkohësisht një nga reperët më prodhues të saj, Capital-T mund të themi që nuk ka lënë vit e as muaj pa sjellur ndonjë këngë apo klip të ri. Po le të shikojmë historikun e hiteve të publikuara nga Captital T:

Më vitin 2008, 2po2 publikon videoklipin "Shopping", në bashkëpunim me Capital T. Në Maj, reperat marrin pjesë në VFM 2008 me këtë këngë. Kjo ishte kënga me të cilën Trimi debutoi si këngëtar në skenën e muzikës shqiptare.

Më datë 23 Korrik 2008, Capital T publikon videoklipin "1 Mëngjes", në bashkëpunim me Adelina Thaqi.

Më datë 4 Shkurt 2009, Capital T publikon videoklipin "Shum Nalt", në bashkëpunim me 2po2 & Dafina Zeqiri. Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në VFM 2009 në vitin 2009.

Më datë 6 Gusht 2009, Capital T publikon videoklipin "Supersweet". Videoklipi u prodhua nga Entermedia. Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Zhurma Show 2009 në vitin 2009.

Më datë 24 Nëntor 2009, Capital T publikon videoklipin "Ku Jon Paret". Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 10 në vitin 2011.

Më datë 24 Maj 2010, Capital T publikon videoklipin "Come Around".

Më datë 27 Gusht 2010, Capital T publikon videoklipin "Ma E Mira". Videoklipi u prodhua nga Imagine Films. Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Zhurma Show 2010 në vitin 2010.

Në Nëntor 2010, Eni Koçi & Capital T marrin pjesë në Kënga Magjike 2010 me këngën "Diva".

Më datë 27 Nëntor 2010, Capital T publikon videoklipin "U Bo Von". Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 10 në vitin 2011.

Në vitin 2010, Capital T publikon albumin "Replay".

Më datë 30 Qershor 2011, Capital T publikon videoklipin "Veç Asaj", në bashkëpunim me Besnik Qaka. Videoklipi u prodhua nga Entermedia. Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në VFM 2012 në vitin 2012.

Më datë 23 Qershor 2012, Capital T publikon videoklipin "Karma". Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Zhurma Show 2012 në vitin 2012.

Më datë 29 Qershor 2012, Capital T & 2po2 publikojnë videoklipin "As Gucci As Louis". Me këtë këngë, Capital T & 2po2 marrin pjesë në Zhurma Show 2012 në vitin 2012.

Më datë 4 Gusht 2012, Capital T publikon videoklipin "Zero". Videoklipi u prodhua nga Imagine Films. Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në SVFM 2013 në vitin 2013.

Më datë 26 Gusht 2012, Capital T publikon videoklipin "Asnjoni", në bashkëpunim me Dr.Mic. Muzika e këngës u punua nga Big Bang, Stash, teksti u shkrua nga vetë Capital T. Videoklipi u prodhua nga Think Creative.

Më datë 22 Shtator 2012, Capital T publikon videoklipin "Loqk E Madhe".

Më datë 15 Dhjetor 2012, Capital T publikon videoklipin "Dite E Re". Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Zhurma Show 2013 në vitin 2013.

Në vitin 2012, Capital T publikon albumin "Kapo".

Më datë 25 Prill 2013, Alban Skënderaj publikon videoklipin "Një Ëndërr", në bashkëpunim me Capital T. Videoklipi u prodhua nga Pinkmoon Creative.

Më datë 19 Gusht 2013, Capital T publikon videoklipin "Sushi". Teksti u shkrua nga vetë Capital T. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 23 Nëntor 2013, Capital T publikon videoklipin "Go Hard". Muzika e këngës u punua nga B.O (Authenticent), teksti u shkrua nga vetë Capital T, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey. Videoklipi u prodhua nga Video Art.

Më datë 22 Mars 2014, Capital T publikon videoklipin "Facedown", në bashkëpunim me 2po2 & Lyrical Son. Edhe kësaj radhe kënga është punuar në studion e 2po2, “Authentic Entertainment“.

Më datë 11 Prill 2014, Capital T publikon videoklipin "Hapat E Mi", në bashkëpunim me Vedat Ademi. Muzika e këngës u punua nga Mixey, teksti u shkrua nga Endrit Mumajesi, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey. Videoklipi u prodhua nga Pro Video. Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në SVFM 2014 në vitin 2014. Kënga sipas këngëtarit i është kushtuar muzikës dhe sfidave që ata kanë pasur gjatë karrierës.

Më datë 21 Qershor 2014, Capital T publikon videoklipin "Ballin'", në bashkëpunim me Mc Kresha.

Më datë 14 Gusht 2014, Capital T publikon videoklipin "Posh", në bashkëpunim me 2po2. Muzika e këngës u punua nga Mixey, teksti u shkrua nga 2po2, Capital T, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey. Videoklipi u prodhua nga Pro Video. Me këtë këngë, Capital T u paraqit në këto festivale: Netët E Klipit Shqiptar 14 (2015), Zhurma Show 2014 (2014).

Më datë 31 Gusht 2014, 2po2 publikojnë videoklipin "Prishtinali", në bashkëpunim me Dj Blunt, Lumi B, Lyrical Son, Capital T, Real 1, Mixey & Dj Flow. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Më datë 21 Dhjetor 2014, Capital T publikon videoklipin "Kur Fol Zemra". Muzika e këngës u punua nga Mixey, teksti u shkrua nga vetë Capital T. Videoklipi u prodhua nga Pro Video.

Më datë 7 Mars 2015, Capital T publikon videoklipin "Pernime". Muzika e këngës u punua nga Granit Derguti, teksti u shkrua nga vetë Capital T. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 9 Gusht 2015, Capital T publikon videoklipin "Çka Donë Ajo", në bashkëpunim me Gent Fatali. Muzika e këngës u punua nga Granit Derguti, teksti u shkrua nga Capital T, Gent Fatali, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey. Videoklipi u prodhua nga Pinkmoon Creative.

Më datë 27 Nëntor 2015, Capital T publikon videoklipin "Pare Pare". Teksti u shkrua nga vetë Capital T. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Në vitin 2015, Capital T publikon albumin "Slumdog Millionaire".

Më datë 23 Mars 2016, Capital T publikon videoklipin "Hitman".

Më datë 10 Prill 2016, D.U.D.A. publikon videoklipin "Killa", në bashkëpunim me Capital T.

Më datë 1 Maj 2016, Capital T publikon videoklipin "Thirrem N'telefon", në bashkëpunim me Granit Derguti. Muzika e këngës u punua nga Granit Derguti, teksti u shkrua nga vetë Capital T, ndërsa për orkestrimin u kujdes Granit Derguti, Mixey. Videoklipi u prodhua nga Macro Creative.

Më datë 17 Qershor 2016, Capital T publikon videoklipin "Bongo", në bashkëpunim me Dhurata Dora. Muzika e këngës u punua nga Mixey, teksti u shkrua nga vetë Capital T, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey. Videoklipi u prodhua nga Max Production. Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Zhurma Show 2016 në vitin 2016.

Më datë 24 Tetor 2016, Elvana Gjata publikojnë videoklipin "Lejla", në bashkëpunim me Capital T & 2po2. Muzika e këngës u punua nga Flori Mumajesi, teksti u shkrua nga Flori Mumajesi, Capital T, 2po2. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 1 Dhjetor 2016, Capital T publikon videoklipin "100". Muzika e këngës u punua nga Granit Derguti.

Më datë 17 Dhjetor 2016, 2po2 publikon videoklipin "Kujt Pi Kallxon", në bashkëpunim me Capital T. Muzika e këngës u punua nga B.O (Authenticent), teksti u shkrua nga 2po2, Capital T, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey.

Më datë 20 Janar 2017, Capital T publikon videoklipin "C'est La Guerre", në bashkëpunim me Dj Nika & Macro.

Më datë 12 Prill 2017, Capital T publikon videoklipin "Uno". Muzika e këngës u punua nga Strike Beatz, teksti u shkrua nga vetë Capital T, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey.

Më datë 12 Maj 2017, Capital T publikon videoklipin "Pse Po Ma Lun Lojen". Me këtë këngë, Capital T merr pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Më datë 24 Qershor 2017, Mixey publikon videoklipin "Hatixhe", në bashkëpunim me Capital T. Muzika e këngës u punua nga vetë Mixey, teksti u shkrua nga Capital T, ndërsa për orkestrimin u kujdes Mixey. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 28 Korrik 2017, Ardian Bujupi & Capital T publikojnë videoklipin "Andiamo". Me këtë këngë, Ardian Bujupi & Capital T marrin pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Më datë 13 Shtator 2017, Capital T publikon videoklipin "Ulu", në bashkëpunim me 2po2.

Më datë 4 Tetor 2017, Capital T publikon videoklipin "Pa Cenzure", në bashkëpunim me Lyrical Son & Vig Poppa. Për orkestrimin u kujdes Mixey.

Më datë 6 Dhjetor 2017, Capital T publikon videoklipin "Numra", në bashkëpunim me Mc Kresha.

Në vitin 2017, Capital T publikon albumin "Winter Is Here".

Më datë 11 Janar 2018, Capital T publikon videoklipin "Yoko Ono", në bashkëpunim me Granit Derguti.

Më datë 1 Mars 2018, Capital T & Majk publikojnë videoklipin "Pasha Jeten".

Më datë 29 Mars 2018, CliqMe, Capital T & Koach2.0 publikojnë videoklipin "Across The World".

Më datë 13 Maj 2018, Granit Dërguti publikon videoklipin "Take E Shot", në bashkëpunim me Capital T.

Më datë 22 Qershor 2018, Capital T publikon videoklipin "O Ma".

Më datë 21 Tetor 2018, Capital T publikon videoklipin "Bomba".

Më datë 29 Dhjetor 2018, Capital T publikon videoklipin "Filma".

Më datë 10 Shkurt 2019, Capital T publikon videoklipin "Kujtime". Orkestrimi i këngës u punua nga Avaxus. Videoklipi u prodhua nga kompania Imagine Films. Këngëtari ka pohuar se kënga e fundit është një ndër më të mirat që ndonjëherë e ka sjell para publikut të gjerë. Kështu së paku ka shkruar ndër të tjerash në llogarinë personale në Instagram teksa ka treguar se videoklipi nuk iu ka bërë bajat. “Zakonisht kur e punojmë një projekt na bjerë qindra herë me dëgjuar gjatë punës e procesit në studio edhe gjatë xhirimeve etj, kur vjen koha e lansimit vetëm na bëhen bajat aq shumë qe i dëgjojmë këngët tona, po ‘Kujtime’ është ndër këngët e pakta që jo me u bë bajat, po vetëm po shkon tu u bë më e mirë dhe çdo ditë po më pëlqen më shumë e më shume”, ka shkruar ai në rrjetet sociale.

Më datë 3 Mars 2019, Capital T publikon videoklipin "Drama", në bashkëpunim me King Khalil, Lillano, Trippie Boi & M.O.03. Kënga e destinuar për treg ndërkombëtar dhe videoklipi është punuar nga Fati Media Group, ndërkaq muzika nga vet reperët.

Më datë 16 Mars 2019, 2po2 publikon videoklipin "Borebardha", në bashkëpunim me Capital T. Teksti i këngës u shkrua nga 2po2 & Capital T. Muzikën e ka bërë Rzon, ndërsa miksimi dhe masterizimi është realizuar nga Lorenc Alijaj (Avaxus). Videoklipi u prodhua nga kompania Imagine Films.

Më datë 12 Prill 2019, Capital T publikon videoklipin "Hookah". Teksti i këngës u shkrua nga Capital T, ndërsa orkestrimi u punua nga Avaxus.

Në Maj 2019, Mixey merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 2019 me këngën "Hatixhe", në bashkëpunim me Capital T.

Në Maj 2019, Capital T merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 2019 me këngën "Kujtime".

Më datë 18 Maj 2019, Capital T & TNT publikojnë videoklipin "200 Dit". Capital T e ka sjellë një version të ri, të përpunuar të hitit të dikurshëm të bendit legjendar “TNT”, “200 ditë”. Producenti Rzon është angazhuar për përpunimin e kësaj kënge, të cilës ia ka realizuar muzikën. Ndërsa për pjesën e tij të tekstit, si gjithmonë, është kujdesur vet Trim Ademi. Fillimi i këngës nis me interpretimin e “TNT” me vokalistin Bekim Hallaqi – Belle, ndërsa kujtojmë që Nexhat Macula është kompozitor i asaj pjesë të këngës, me tekst të Hivzi Krasniqit.

Më datë 1 Qershor 2019, Jumpa, Capital T & Moe Phoenix publikojnë videoklipin "Mercy". Kënga është produkt i Volker “IDR” Gebhardt, gjersa për tekstin janë kujdesur vet rap-artistët. “Mercy” vjen për publikun e gërshetuar në dy gjuhë: gjermanisht dhe shqip, dhe është dhënë premierë edhe në tregun gjerman. Projekti është vizualizuar edhe me klip, në të cilin reperët vijnë me një performancë mjaft unike. Ana vizuale i është besuar produksionit Leeroy.

Më datë 29 Qershor 2019, Elvana Gjata & Capital T publikojnë videoklipin "Fustani".

Më datë 4 Gusht 2019, Capital T publikon videoklipin "Syte E Tu". Muzika e këngës u punua nga RZON, ndërsa teksti u shkrua nga Capital T. Pjesë e klipit është dhe modelja Françeska Jaçe.

Më datë 6 Nëntor 2019, Majk & Capital T publikojnë videoklipin "Hala". Muzika e këngës u punua nga RZON & Avaxus, ndërsa teksti u shkrua nga Majk & Capital T. Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 23 Nëntor 2019, Capital T publikon videoklipin "Akull". Teksti i këngës u shkrua nga Capital T. Videoklipi u prodhua nga kompania Imagine Films.

Më datë 15 Janar 2020, Capital T publikon videoklipin "600PS".

Më datë 14 Shkurt 2020, Capital T publikon videoklipin "Je T'Aime".

Më datë 18 Prill 2020, Capital T publikon videoklipin "Flex". Teksti i këngës u shkrua nga Capital T, ndërsa orkestrimi u punua nga RZON. Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 23 Maj 2020, Capital T publikon videoklipin "Flawless". Videoklipi u prodhua nga kompania Sekuencë.

Më datë 19 Qershor 2020, Capital T & Ledri Vula publikojnë videoklipin "DMP". Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 25 Korrik 2020, Capital T publikon videoklipin "C'est La Vie".

Më datë 22 Gusht 2020, Capital T publikon videoklipin "Braziliane". Teksti i këngës u shkrua nga Capital T, ndërsa orkestrimi u punua nga RZON. Videoklipi u prodhua nga kompania Sekuencë.

Më datë 1 Tetor 2020, Capital T publikon albumin "Skulpturë".

Më datë 1 Tetor 2020, Capital T publikon videoklipin "Bisha", në bashkëpunim me Vig Poppën.

Më datë 13 Nëntor 2020, Capital T publikon videoklipin "Fjalt E Nanes".

Më datë 29 Mars 2021, Capital T publikon videoklipin "Diego". Muzika e këngës u punua nga Panda Music, ndërsa teksti u shkrua nga Capital T. Videoklipi u prodhua nga kompania Sekuencë.

Më datë 5 Maj 2021, Capital T publikon videoklipin "Rrushe". Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 5 Qershor 2021, Kidda & Capital T publikojnë videoklipin "Magji". Muzika e këngës u punua nga RZON.

Në Qershor 2021, Capital T merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 21 me këngën "Rrushe".

Më datë 10 Korrik 2021, Capital T publikon videoklipin "Buzeqeshje". Videoklipi u prodhua nga kompania Imagine Films.

Më datë 18 Shtator 2021, Capital T publikon videoklipin "Valle".

Më datë 5 Nëntor 2021, Capital T & Elvana Gjata publikojnë videoklipin "Flake". Produksioni audio u realizua nga Panda Music.

Më datë 13 Dhjetor 2021, Capital T publikon videoklipin "Plan". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Capital T. Produksioni audio u realizua nga Panda Music.

Më datë 21 Dhjetor 2021, Capital T publikon videoklipin "Nashta". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Capital T. Produksioni audio u realizua nga Panda Music.

Më datë 24 Dhjetor 2021, Capital T & Mc Kresha publikojnë videoklipin "Heku Qafe". Produksioni audio u realizua nga Panda Music.

Në vitin 2021, Capital T publikon albumin "Heartbroken Kids".

Më datë 22 Janar 2022, Capital T publikon videoklipin "Perjetesisht". Teksti i këngës u shkrua nga Capital T, ndërsa orkestrimi u punua nga RZON. Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 14 Shkurt 2022, Capital T publikon videoklipin "Per Ty". Teksti i këngës u shkrua nga Capital T. Produksioni audio u realizua nga RZON & PllumB.

Më datë 4 Maj 2022, Capital T publikon videoklipin "Per Dashni". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Capital T.

Në Maj 2022, Capital T merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 22 me këngën "Perjetesisht".

Më datë 28 Maj 2022, Capital T & Alban Skenderaj publikojnë videoklipin "Nje Nate". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Alban Skënderaj & Capital T kanë realizuar bashkë muzikën dhe tekstin e kësaj kënge. Videoklipi u prodhua nga Cinegr8, ndërsa produksioni audio u realizua nga Avaxus.

Më datë 29 Qershor 2022, Capital T publikon videoklipin "Dukat". Orkestrimi i këngës vjen i realizuar në bashkëpunim nga DjR, Dj Bannzz & Tonic. Produksioni audio u realizua nga Panda Music.

Më datë 30 Korrik 2022, Capital T, Anxhela Peristeri & Mandi publikojnë videoklipin "Habibi". Për muzikën dhe orkestrimin e këngës u kujdes Irkenc Hyka, ndërsa tekstin e kanë shkruar bashkarisht Anxhela Peristeri & Capital T. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 26 Nëntor 2022, Capital T publikon videoklipin "Hera E Fundit". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Capital T. Produksioni audio u realizua nga RZON & PllumB.

Më datë 10 Dhjetor 2022, Irkenc Hyka publikon videoklipin "Dashnisë", në bashkëpunim me Capital T. Muzika e këngës është shkruar nga vetë Irkenc Hyka, ndërsa tekstin e kanë shkruar në bashkëpunim Capital T & Olsi Bylyku.

Më datë 3 Shkurt 2023, Elinel & Capital T publikojnë videoklipin "Acar". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku për tekstin punuan Elinel & Capital T, ndërsa orkestrimin e përgatitën PllumB & RZON. Videoklipi u prodhua nga Smartmotion Films, ndërsa produksioni audio u realizua nga RZON & PllumB.

Më datë 17 Shkurt 2023, Capital T publikon videoklipin "Zani I Popullit". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Capital T. Videoklipi u prodhua nga Sekuencë, ndërsa produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 1 Mars 2023, Capital T publikon videoklipin "Back On Road". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Capital T. Produksioni audio u realizua nga Panda Music.

Më datë 14 Prill 2023, RZON & Capital T publikojnë videoklipin "Xheloze". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Capital T. Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 3 Qershor 2023, Capital T, Ledri Vula & Majk publikojnë videoklipin "Yjet Dalin Naten". Kënga është kompozuar nga RZON, ndërsa tekstin e kanë shkruar së bashku Capital T, Ledri Vula & Majk. Videoklipi u prodhua nga kompania Sekuencë.

Më datë 14 Qershor 2023, Samanta & Capital T publikojnë videoklipin "Jena 2". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Apollo, Samanta Karavella & Capital T kanë realizuar bashkë muzikën, ndërsa për tekstin e kësaj kënge janë kujdesur Lindon Berisha, Capital T & Petrit Sefaj. Produksioni audio u realizua nga Boban Apostolov.

Më datë 19 Korrik 2023, Capital T publikon videoklipin "Malli M'ka Marr". Muzika dhe teksti i kësaj kënge, vijnë të realizuara në bashkëpunim nga Capital T, Tonic & Denk, ndërsa për arranzhimin janë kujdesur DjR & Dj Bannzz. Videoklipi u prodhua nga Sekuencë, ndërsa produksioni audio u realizua nga Panda Music.

Më datë 11 Gusht 2023, Ledri Vula & Capital T publikojnë videoklipin "Win Win". Videoklipi u prodhua nga Supercut, ndërsa produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 30 Gusht 2023, Capital T, EAZ & Rina publikojnë videoklipin "Dirty Move". Muzika e këngës është sjellë e punuar në bashkëpunim nga RZON & PllumB. Videoklipi u prodhua nga kompania Sekuencë.

Më datë 28 Nëntor 2023, Capital T & Mc Kresha publikojnë videoklipin "Legendary". Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 11 Janar 2024, Capital T publikon videoklipin "Propaganda". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Capital T.

Më datë 14 Shkurt 2024, Capital T publikon videoklipin "Pi Raki".

Më datë 3 Prill 2024, Capital T & Jimilian publikojnë videoklipin "Ike Ti".