>
BIOSHQIP
Biografia
I ati i tij Hasani, rrjedh nga një familje e Lumbardhit të Deqanit. Pasi Hasani kreu shkollimin në Prishtinë, u punësua në Minjerën e Kishnicës dhe iu nda një banesë në Hajvali, ku Hasani disa kohë veproi dhe jetoj në Hajvali. Ai ka tre fëmijë dy djem edhe një vajzë. Këngën e kanë traditë të përcjellur brez pas brezi: Ka kënduar babai i Hasanit (gjyshi i Medes), ka kënduar dhe ka qenë këngëtar i shquar babai i Medes Hasani. Meda është një këngëtar nga këngët e dashurisë dhe shitur rreth 100.000 me CD Prap Të Dua ("Unë të dua"). CD përfshin Këtë këngë dhe goditi Qka ka Zemra ("Çfarë ka zemrën time"), ku ai punoi për rreth një vit. Këto ishin dy Video clips ndërruar. Mehedin Pergjegjaj jeton në Stuttgart. Babai i tij, Hasan Pergjegjaj ishte gjithashtu një muzikant i suksesshëm dhe producent është tani në muzikë ndërmarrjes së prodhimit EmraCom. Për më tepër, Meda në gojën e popullit të Kosovës tani më i lartë i paguar rregullisht këngëtar pop dhe mbush sallat evropiane koncert. Ne vitet 80-ta, Meda dhe Shemsedini dy vëllëzërit si dy zogj pëllumbash nisën këngën e tyre burimore dheshumë shpejt u u bënë të dashur për artdashësit e këngës. Atë botë ata ishin më të pranishmit në Radio dhe Televizion, atëherë RTP. Si shumëshqiptarë atë botë nga dhuna e imponuar e pushtuesit edhe familja Përgjeqaj u detyrua të merr rrugën e mërgimit dhe u vendosen në Bad Krosingen të Gjermanisë, ku shpejt iu njoh statusi dhe u integruan në shoqërinë gjermane. Ata filluan dikush me punë dikush në shkolla, kurse Meda u përcaktua për ruajtëjen dhe kultivimin e traditës sonë kulturore. Ai iu kthya këngës fillimisht folklorike, ku me ëndje këndonte për legjendarin tonë Adem Jasharin, UÇK-në, e të cilat ngjallën shumë simpatinë e tij tek artdashësit mërgimtarë. Më pas Meda zgjodhi muzikën "popullore", të cilën e kultivoi me mjeshtri të rrallë dhe përfitoj dashamirët e këngës. Ai sot është shumë i dashur dhe i kërkuar për publikun. Ka më së shumëti inçizime dheka shpërnda më së shumëti këngët e tij. Ka marrë pjesë në festivale, koncerte, dasma, e mbrëmje rinore. Të gjithë e duan Meden, ai është këngëtar, veprimtarë dhe humanist, ka ndihmuar gjithkund skamnorët dhe të dëmtuarit nga lufta. Muaj më parë Meda me kontributin e tij ka ndërtuar katër shtëpi për të dëmtuarit nga lufta. Meda, ka agjencionin e vet Produkcioni Muzikor "DUKAGJINI" në Bad Krosingen të Gjermanisë, ka rregulluar një standart të mirë jetese në Kosovë dhe Gjermani. Në fillim gushti Meda u martua me një vajzë që ai ka zgjedhur në Suedi, një mërgimtare shqiptare mjaft e bukur dhe e emancipuar. Meda bëri dasmë në "HOTEL GRAND" në Prishtinë në përcjellejen e estrades Kosovare, si sinjal që tregon se "Meden e duan të gjithë." Ai ka 3 femije: Aldionin Lorisin dhe vajzen Rejhanen.

Në vitin 2000, Meda publikon albumin "Koha E Bane T'veten".

Në vitin 2002, Meda publikon albumin "Ku Je Ti".

Në vitin 2003, Meda publikon albumin "Bjondinë".

Në vitin 2004, Meda publikon albumin "çka Ka Zemra".

Në vitin 2004, Meda publikon albumin "Prap Të Dua".

Në vitin 2005, Meda publikon albumin "Ah Dashni".

Në vitin 2005, Meda publikon albumin "Hitet".

Në Nëntor 2006, Jani merr pjesë në Kënga Magjike 2006 me këngën "Vetem Nje Her", në bashkëpunim me Meda.

Në vitin 2006, Meda publikon albumin "Pendohu".

Në Maj 2007, Meda merr pjesë në Top Fest 4 me këngën "Pse S'me Thua".

Në Qershor 2007, Meda merr pjesë në Polifest 2007 me këngën "Mos Qaj".

Në vitin 2007, Meda publikon albumin "Molle E Ndaluar".

Në Dhjetor 2008, Meda merr pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën "As Kafe As Llafe".

Në vitin 2008, Meda publikon albumin "As Kafe As Llafe".

Më datë 28 Dhjetor 2009, Meda & Shkelzen Haradinaj publikojnë videoklipin "Luani".

Në vitin 2009, Meda publikon albumin "Kur E Don E Don".

Në vitin 2010, Meda publikon albumin "Mos Gabo".

Më datë 19 Dhjetor 2011, Meda, Sinan Hoxha & Seldi publikojnë videoklipin "Kuq E Zi". Muzika e këngës u punua nga Alban Furtuna, ndërsa teksti u shkrua nga Fatmir Muja. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Në vitin 2011, Meda publikon albumin "Lamtumirë".

Më datë 4 Korrik 2012, Meda publikon videoklipin "Shqiperia".

Në vitin 2012, Meda publikon albumin "O Marak".

Më datë 12 Janar 2013, Vjollca Haxhiu & Meda publikojnë videoklipin "Interesant (Unë Besoj Unë Dyshoj)".

Më datë 28 Qershor 2013, Meda publikon videoklipin "T'kam Fiksim", në bashkëpunim me Vjollca Haxhiu & Gold AG.

Më datë 24 Dhjetor 2013, Meda publikon videoklipin "Je Martu". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Fatmir Muja. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Në vitin 2013, Meda publikon albumin "Llokum".

Në vitin 2013, Meda publikon albumin "Per Ju".

Më datë 24 Qershor 2014, Meda publikon videoklipin "Bixhozi".

Më datë 8 Korrik 2014, Meda & Vjollca Haxhiu publikojnë videoklipin "Princeshe". Me këtë këngë, Meda & Vjollca Haxhiu marrin pjesë në Zhurma Show 2014 në vitin 2014.

Në vitin 2014, Meda publikon albumin "Princeshë".

Më datë 12 Prill 2015, Meda publikon videoklipin "Faleminderit Nene". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Fatmir Muja. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 4 Tetor 2015, Meda publikon videoklipin "Cika Jem". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Arsim Bunjaku.

Më datë 12 Tetor 2015, Meda publikon videoklipin "Hallall". Muzika e këngës u punua nga Arsim Bunjaku, teksti u shkrua nga Arsim Bunjaku, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Në vitin 2015, Meda publikon albumin "Hallall".

Më datë 29 Maj 2016, Meda publikon videoklipin "N'dashuri".

Më datë 7 Korrik 2016, Meda publikon videoklipin "Kot E Ke".

Më datë 7 Korrik 2016, Meda publikon videoklipin "E Mallkuar".

Më datë 14 Korrik 2016, Meda publikon videoklipin "Rri Me Mua".

Në vitin 2016, Meda publikon albumin "Kot E Ke".

Më datë 24 Qershor 2017, Meda publikon videoklipin "Shihem Nihem". Muzika e këngës u punua nga Massive Production, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna.

Më datë 24 Qershor 2017, Meda publikon videoklipin "Shans Nuk Ki". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ghulo. Videoklipi u prodhua nga Bug Production.

Më datë 3 Korrik 2017, Meda publikon videoklipin "N' Extrem", në bashkëpunim me Nurteel. Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Nurteel, Ghulo.

Më datë 4 Korrik 2017, Meda publikon videoklipin "Happy". Muzika e këngës u punua nga Alban Furtuna, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna. Videoklipi u prodhua nga Bug Production. Me këtë këngë, Meda merr pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Më datë 15 Korrik 2017, Meda publikon videoklipin "Inat", në bashkëpunim me Gold AG.

Më datë 29 Korrik 2017, Meda publikon videoklipin "Doren N'zemer". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Në vitin 2017, Meda publikon albumin "N'extrem".

Në vitin 2017, Meda publikon albumin "Hitet Nga Meda".

Më datë 16 Qershor 2018, Meda publikon videoklipin "Badihava". Videoklipi u prodhua nga BUG Production.

Më datë 21 Qershor 2018, Meda publikon videoklipin "Urime Urime". Muzika e këngës u punua nga Granit Gashi, teksti u shkrua nga Arsim Bunjaku, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Më datë 29 Qershor 2018, Meda publikon videoklipin "Falëm", në bashkëpunim me Vjollca Haxhiu. Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), Granit Gashi, teksti u shkrua nga Fatmir Muja, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Më datë 2 Korrik 2018, Meda & Vjollca Haxhiu publikojnë videoklipin "Ja Unë Ja Ti". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), Granit Gashi, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi), Granit Gashi. Videoklipi u prodhua nga BUG Production.

Më datë 5 Korrik 2018, Meda publikon videoklipin "Njo Po Njo". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), Granit Gashi, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi), Granit Gashi. Videoklipi u prodhua nga BUG Production.

Më datë 6 Korrik 2018, Meda publikon videoklipin "Hajt Please". Muzika e këngës u punua nga Alban Furtuna, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna. Videoklipi u prodhua nga BUG Production.

Më datë 7 Korrik 2018, Meda & Mc Beka publikojnë videoklipin "1 Për Krejt". Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Ghulo, Beka.

Në vitin 2018, Meda publikon albumin "Njo Po Njo".

Më datë 12 Shtator 2018, Meda & Vjollca Haxhiu publikojnë videoklipin "Moter E Vella". Muzika e këngës u punua nga Fatmir Muja, teksti u shkrua nga Fatmir Muja, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga BUG Production.

Në vitin 2018, Meda publikon albumin "Meda Me Balada".

Në vitin 2019, Meda publikon albumin "A Jena".
Më datë 2 Korrik 2019, Meda & Vjollca publikojnë videoklipin "O Sheqer", në bashkëpunim me Vjollca Haxhiun. Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 2 Korrik 2019, Meda & Vjollca publikojnë videoklipin "A Jena A S'jena". Teksti i këngës u shkrua nga Ghulo, ndërsa orkestrimi u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 5 Korrik 2019, Meda publikon videoklipin "O Sa Mire". Videoklipi u prodhua nga kompania RGB Entertainment.

Më datë 5 Korrik 2019, Meda publikon videoklipin "E Kalojë". Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Arsim Bunjaku, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi) & Nurteel.

Më datë 6 Korrik 2019, Meda publikon videoklipin "Sillet, Sillet". Teksti i këngës u shkrua nga Ghulo. Videoklipi u prodhua nga kompania RGB Entertainment.

Më datë 6 Korrik 2019, Meda publikon videoklipin "Ja Për Ty Ja Për Kon". Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Më datë 17 Korrik 2019, Meda & Mc Beka publikojnë videoklipin "Prishtinalike". Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Ghulo & Mc Beka, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nurteel.

Më datë 20 Nëntor 2019, Sinan Vllasaliu & Meda publikojnë videoklipin "2Min". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 13 Dhjetor 2019, Meda publikon videoklipin "Film". Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi) & Nurteel. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 21 Janar 2020, Meda publikon videoklipin "Presidenti Rugova".

Më datë 14 Korrik 2020, Meda publikon videoklipin "E Du". Teksti i këngës u shkrua nga Ghulo, ndërsa orkestrimi u punua nga Granit Gashi.

Më datë 19 Korrik 2020, Meda publikon videoklipin "Bela". Teksti i këngës u shkrua nga Ghulo, ndërsa orkestrimi u punua nga Granit Gashi. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 19 Korrik 2020, Meda publikon videoklipin "Bye, Bye". Teksti i këngës u shkrua nga Ghulo, ndërsa orkestrimi u punua nga Granit Gashi. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Në vitin 2020, Meda publikon albumin "Na Na".

Më datë 18 Nëntor 2020, Meda publikon videoklipin "Oj Shoqni". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Meda ka njoftuar se do publikojë së shpejti videoklipin "Rruga E Shpetimit". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Më datë 28 Maj 2021, Meda publikon videoklipin "Nana E Fmive T'mi". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 16 Qershor 2021, Belah & Meda publikojnë videoklipin "Nëse Don".

Më datë 27 Korrik 2021, Meda publikon videoklipin "Shamija E Beqarit". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 8 Shtator 2021, Meda publikon videoklipin "Ni Dashni". Orkestrimi i këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi) & Granit Gashi.

Në vitin 2022, Meda publikon albumin "Dy Dashni".

Më datë 7 Korrik 2022, Meda publikon videoklipin "Ta Fala Zemren". Teksti i këngës u shkrua nga Ghulo. Videoklipi u prodhua nga Time Pictures, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nurteel.

Më datë 8 Korrik 2022, Meda & Vjollca Haxhiu publikojnë videoklipin "Bingo". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Nurteel, ndërsa tekstin e shkroi Arsim Bunjaku. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 16 Korrik 2022, Meda publikon videoklipin "Qka Bone". Teksti i këngës u shkrua nga Ghulo. Videoklipi u prodhua nga Time Pictures, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nurteel.

Më datë 16 Korrik 2022, Meda publikon videoklipin "Sy Rrush". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Granit Gashi & Darddy kanë punuar bashkë muzikën dhe orkestrimin, ndërsa tekstin e këngës e shkroi Ghulo. Videoklipi u prodhua nga kompania Time Pictures.

Më datë 29 Korrik 2022, Bes Kallaku & Meda publikojnë videoklipin "A Ç'ka M'gjeti". Muzika e këngës u punua nga Edlir Begolli, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Bes Kallaku. Videoklipi u prodhua nga kompania Fullmoon Production.

Më datë 22 Prill 2023, Meda & Gonza publikojnë videoklipin "Malli". Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 7 Maj 2023, Shyhrete Behluli & Meda publikojnë videoklipin "Oj Nafak". Muzika e këngës u punua nga Gramoz Kozeli, teksti u shkrua nga Gold AG, ndërsa orkestrimi u krye në bashkëpunim nga Gramoz Kozeli & Klajv Kajno. Videoklipi u prodhua nga kompania MProduction.

Më datë 17 Maj 2023, Meda publikon videoklipin "Romeo E Julieta". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Alfred Sula, ndërsa tekstin e shkroi Arsim Bunjaku. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 24 Maj 2023, Meda publikon videoklipin "Dashni E Vjeter". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani, ndërsa orkestrimi u realizua nga Alfred Sula. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 9 Qershor 2023, Meda publikon videoklipin "Mbaje Ne Mend". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani, ndërsa orkestrimi u realizua nga Alfred Sula.

Në vitin 2023, Meda publikon albumin "Bingo".

Më datë 20 Shtator 2023, Gold AG & Meda publikojnë videoklipin "Përqafom". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Gold AG, teksa për arranzhimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga kompania Imagine Films.

Më datë 11 Nëntor 2023, Meda & Mateus Frroku publikojnë videoklipin "Dashnia Jem". Kënga vjen e realizuar në të gjithë komponentët e saj nga Edlir Begolli. Videoklipi u prodhua nga kompania Imagine Films.

Më datë 27 Nëntor 2023, Meda publikon videoklipin "Fehmi Lladrovci". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Gold AG, ndërsa orkestrimi u realizua nga Hysni Klinaku. Videoklipi u prodhua nga kompania Imagine Films.

Më datë 14 Shkurt 2024, Meda publikon videoklipin "A Don Mu Kthy". Muzika e këngës u punua nga Granit Gashi, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa orkestrimi u krye në bashkëpunim nga Granit Gashi & Dardd.

Më datë 24 Mars 2024, Gold AG publikon videoklipin "Epopeja E Dukagjinit", në bashkëpunim me Medën. Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Gold AG, teksa për arranzhimin u kujdes Alban Furtuna. Videoklipi u prodhua nga kompania MProduction.

Më datë 15 Maj 2024, Meda publikon videoklipin "Dashni Tjetër". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Granit Gashi & Dardd kanë punuar bashkë muzikën dhe orkestrimin, ndërsa tekstin e këngës e shkroi Ghulo. Videoklipi u prodhua nga kompania Time Pictures.