>
BIOSHQIP
Biografia
Emri i tij i vërtetë është Arton Avdyli dhe me muzikë ka filluar të merret që kur ishte fëmije. "2 Ton" nis si një projekt i përbashkët midis Arton Avdylit dhe Astrit Avdiut, por aktualisht "2Ton" është kthyer në një projekt solo i Arton Avdylit.

Në Maj 2007, 2Ton merr pjesë në Top Fest 4 me këngën "Hau Lady".

Në Nëntor 2007, 2Ton merr pjesë në Nota Fest 2007 me këngën "Ey Loqki", në bashkëpunim me Tuli G.

Më datë 6 Shtator 2008, Big Bossidy publikon videoklipin "Fresh", në bashkëpunim me 2Ton.

Në vitin 2009, 2 Ton publikon albumin "Vlersona".

Më datë 4 Tetor 2011, 2Ton publikon videoklipin "Tjerat", në bashkëpunim me Big Bossidy. Videoklipi u prodhua nga Think Creative.

Më datë 7 Shkurt 2012, 2Ton publikon videoklipin "Surpriza", në bashkëpunim me GT. Videoklipi u prodhua nga Pulla.

Më datë 7 Shkurt 2012, 2Ton publikon videoklipin "Pa Dhun".

Më datë 10 Qershor 2012, 2Ton publikon videoklipin "Na Dy".

Më datë 17 Gusht 2012, D-Komit publikon videoklipin "Veq Un E Ajo", në bashkëpunim me 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Think Creative.

Më datë 29 Janar 2013, 2Ton publikon videoklipin "Fer".

Më datë 9 Qershor 2013, 2Ton publikon videoklipin "Ku Rrin". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Në Maj 2013, Pa Kufijt & 2Ton marrin pjesë në Top Fest 10 me këngën "Bane Ma Mire".

Më datë 12 Shtator 2013, Ertila Koka publikon videoklipin "Beb", në bashkëpunim me 2Ton. Muzika e këngës u punua nga 2Ton, teksti u shkrua nga Ertila Koka, 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 8 Tetor 2013, 2Ton publikon videoklipin "Golden Eagle".

Më datë 24 Dhjetor 2013, 2Ton publikon videoklipin "Kom Kalu Me Ty".

Më datë 5 Janar 2014, 2Ton publikon videoklipin "E Di Qa Thom". Muzika e këngës u punua nga vetë 2Ton, teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Urban Graphics.

Më datë 12 Mars 2014, 2Ton publikon videoklipin "Ato", në bashkëpunim me Skivi.

Më datë 21 Qershor 2014, Ermal Fejzullahu publikon videoklipin "Emocion", në bashkëpunim me 2Ton. Muzika e këngës u punua nga Zzap And Chriss, 2Ton, ndërsa për orkestrimin u kujdes Zzap And Chriss. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films.

Më datë 21 Korrik 2014, 2Ton publikon videoklipin "Loqka Jem", në bashkëpunim me Xhavit Avdyli. Kënga u punua nga vetë 2Ton.

Më datë 13 Shtator 2014, 2Ton publikon videoklipin "Na Na".

Më datë 22 Nëntor 2014, 2Ton publikon videoklipin "Qa Boj".

Më datë 7 Shkurt 2015, 2Ton publikon videoklipin "Prej Zemres".

Më datë 25 Mars 2015, 2Ton publikon videoklipin "24h". Muzika e këngës u punua nga Granit Gashi, Nurteel, teksti u shkrua nga vetë 2Ton, ndërsa për orkestrimin u kujdes Massive Production. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 1 Maj 2015, Labi publikojnë videoklipin "Krejt Ti Fala", në bashkëpunim me 2Ton. Me këtë këngë, Labi marrin pjesë në Zhurma Show 2015 në vitin 2015.

Më datë 1 Korrik 2015, 2Ton publikon videoklipin "Ani Nasht". Muzika e këngës u punua nga vetë 2Ton, teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films. Me këtë këngë, 2Ton u paraqit në këto festivale: Top Music Awards 2016 (2016), Zhurma Show 2015 (2015).

Më datë 12 Shtator 2015, 2Ton publikon videoklipin "Parameno", në bashkëpunim me Dj Viper.

Më datë 18 Nëntor 2015, 2Ton publikon videoklipin "Kapi Lekt", në bashkëpunim me Vig Poppa. Muzika e këngës u punua nga vetë 2Ton, teksti u shkrua nga Vig Poppa, 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Onimamedia.

Më datë 6 Shkurt 2016, 2Ton publikon videoklipin "Pikë". Teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 11 Maj 2016, 2Ton publikon videoklipin "Mu Kujtove Dje". Teksti u shkrua nga vetë 2Ton.

Më datë 29 Qershor 2016, 2Ton publikon videoklipin "Me Mu". Muzika e këngës u punua nga Irkenc Hyka, teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 5 Gusht 2016, 2Ton publikon videoklipin "Mos Ta Nin", në bashkëpunim me Xhavit Avdyli. Teksti u shkrua nga vetë 2Ton.

Më datë 21 Tetor 2016, 2Ton publikon videoklipin "Diçka Tjeter".

Më datë 30 Nëntor 2016, 2Ton publikon videoklipin "Prej Asaj Nate". Muzika e këngës u punua nga Cruel P, teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 19 Shkurt 2017, 2Ton publikon videoklipin "Vip Zona".

Më datë 10 Mars 2017, Samanta Karavella publikon videoklipin "Bashke", në bashkëpunim me 2Ton. Muzika e këngës u punua nga Alandy, teksti u shkrua nga 2Ton, Filloreta Raçi (Fifi), ndërsa për orkestrimin u kujdes Alandy. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 29 Prill 2017, 2Ton publikon videoklipin "Tipi Jem". Muzika e këngës u punua nga Cruel P, 2Ton, teksti u shkrua nga vetë 2Ton.

Më datë 21 Maj 2017, 2Ton publikon videoklipin "One Night".

Më datë 28 Qershor 2017, 2ton publikon videoklipin "Urime".

Më datë 22 Shtator 2017, 2Ton publikon videoklipin "Papi". Muzika e këngës u punua nga vetë 2Ton, teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films.

Më datë 20 Tetor 2017, 2ton publikon videoklipin "Faleminderit". Muzika e këngës u punua nga Cricket.

Më datë 15 Dhjetor 2017, 2Ton publikon videoklipin "Mercedes-BMW". Muzika e këngës u punua nga vetë 2Ton, teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films.

Më datë 24 Dhjetor 2017, 2Ton publikon videoklipin "Ma Ka Thy", në bashkëpunim me Ghulo. Muzika e këngës u punua nga vetë 2Ton, teksti u shkrua nga 2Ton, Ghulo.

Më datë 14 Shkurt 2018, 2Ton publikon videoklipin "100 T'Mira". Muzika e këngës dhe teksti u shkruan nga vetë 2Ton.

Më datë 14 Prill 2018, 2Ton publikon videoklipin "1 Xhiro", në bashkëpunim me Lindon Berisha. Muzika e këngës u punua nga Cruel P, 2Ton, teksti u shkrua nga 2Ton, Lindon Berisha. Videoklipi u prodhua nga MAX Production.

Labi ka njoftuar se do publikojë së shpejti videoklipin "Në Syt E Juaj", në bashkëpunim me 2Ton.

Më datë 9 Qershor 2018, 2Ton publikon videoklipin "Zemra Jem", në bashkëpunim me Labi. Muzika e këngës u punua nga Darko Dimitrov, teksti u shkrua nga 2Ton, Ghulo. Videoklipi u prodhua nga MAX Production.

Më datë 27 Qershor 2018, 2Ton publikon videoklipin "Melisa". Muzika e këngës u punua nga vetë 2Ton, teksti u shkrua nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga XL Films.

Më datë 28 Shtator 2018, 2Ton publikon videoklipin "Shume Telefona". Teksti u shkrua nga vetë 2Ton.

Më datë 7 Nëntor 2018, 2Ton publikon videoklipin "Sa Gabime", në bashkëpunim me Donjete Morina. Muzika e këngës dhe teksti u shkruan nga vetë 2Ton.

Më datë 8 Dhjetor 2018, 2Ton publikon videoklipin "Rrethi Jem" dhe është kujdesur vetë për muzikën dhe tekstin e këngës.

Më datë 30 Janar 2019, 2Ton publikon videoklipin "Faj" dhe është kujdesur vetë për muzikën dhe tekstin e këngës.

Më datë 5 Prill 2019, 2Ton publikon videoklipin "Ciao", në bashkëpunim me Don Phenom. Ndërkohë për vargjet e tekstit janë kujdesur vet protagonistët, duke shkruar secili pjesën e tij. Kënga është vizualizuar edhe me klip, i cili i është besuar produksionit XL Films.

Më datë 26 Prill 2019, 2Ton publikon videoklipin "TMV". Muzika dhe teksti janë realizuar nga vet 2 Ton, gjersa për “beat”-in është kujdesur Genc Avdyli. Klipi i këngës është po ashtu mjaft i veçantë, dhe në të rap-artisti vjen me një performancë mjaft interesante. Ana vizuale e projektit muzikor i është besuar produksionit XL Films.

Më datë 4 Maj 2019, Alban Skënderaj publikon videoklipin "Drejt Në Zemër", në bashkëpunim me 2Ton. Produksioni audio u realizua nga Avaxus.

Më datë 8 Qershor 2019, 2Ton publikon videoklipin "Love". Siç ndodh rëndom me këngët e Arton Avdylit, tekstin e ka shkruar vet ai dhe po ashtu e ka bërë edhe muzikën. Ndërkaq, sa i përket ‘beat-it’, në këtë pjesë është angazhuar Genc Avdyli. Për anën vizuale është kujdesur produksioni Grandmedia që e ka xhiruar videoklipin.

Më datë 6 Korrik 2019, 2Ton publikon videoklipin "Ca Va". Muzka dhe teksti janë realizuar nga vet 2 Ton, gjersa për ‘beat’-in janë kujdesur Genc Avdyli dhe Xon Oxa. “Ca Va” është vizualizuar edhe me një klip mjaft veror, në të cilin reperi vjen me një performancë mjaft të veçantë.

Më datë 13 Shtator 2019, 2Ton publikon videoklipin "Gjith Jetën". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 31 Tetor 2019, 2TON & Tika publikojnë videoklipin "TT". Teksti i këngës u shkrua nga 2Ton & Tika Behrami. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 11 Dhjetor 2019, 2Ton publikon videoklipin "Wallahi Wallahi (Remix)", në bashkëpunim me Boyat. Muzika e këngës u punua nga Boyat. Produksioni audio u realizua nga Boyat.

Më datë 26 Shkurt 2020, 2Ton publikon videoklipin "Amore". Muzika e këngës u punua nga 2Ton.

Më datë 19 Prill 2020, 2Ton publikon videoklipin "Boni T'fala". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 12 Qershor 2020, 2Ton publikon videoklipin "Kujt I Thu". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 22 Korrik 2020, 2Ton publikon videoklipin "Syn I Zi". Teksti i këngës u shkrua nga 2Ton. Produksioni audio u realizua nga RZON.

Më datë 28 Gusht 2020, 2Ton & Valo93 publikojnë videoklipin "Tradhtare". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 25 Shtator 2020, 2Ton publikon videoklipin "Vec Me Ty". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 24 Tetor 2020, 2Ton publikon videoklipin "1 Familje". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 4 Dhjetor 2020, 2Ton publikon videoklipin "Gota". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 29 Janar 2021, 2Ton publikon videoklipin "M'kujtohesh". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 5 Mars 2021, 2Ton publikon videoklipin "Kampion". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 27 Mars 2021, 2Ton publikon videoklipin "Ftyra Jote". Teksti i këngës u shkrua nga 2Ton. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 15 Maj 2021, 2Ton publikon videoklipin "Aktore". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Në Qershor 2021, 2Ton merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 21 me këngën "Gota".

Më datë 18 Qershor 2021, 2Ton & Xhavi publikojnë videoklipin "Malli". Teksti i këngës u shkrua nga 2Ton & Xhavit Avdyli.

Më datë 2 Korrik 2021, 2Ton publikon videoklipin "Qika". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 3 Gusht 2021, 2Ton publikon videoklipin "Corazon". Muzika e këngës u punua nga 2Ton, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nego.

Më datë 2 Tetor 2021, 2Ton publikon videoklipin "Kohen". Muzika e këngës u punua nga 2Ton. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 29 Tetor 2021, 2Ton publikon videoklipin "Thirrjen Tane". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton. Produksioni audio u realizua nga ERO (Eroll Osmani).

Më datë 26 Nëntor 2021, 2Ton publikon videoklipin "Shqipe". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 21 Dhjetor 2021, 2Ton publikon videoklipin "A T'ka Marr Malli". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 10 Shkurt 2022, 2Ton publikon videoklipin "Latina". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga 2Ton.

Më datë 23 Mars 2022, 2Ton publikon videoklipin "Telefono". Muzika e këngës vjen si bashkëpunim nga Sardi Mneri & 2Ton, teksa teksti u shkrua nga vetë 2Ton.

Më datë 3 Maj 2022, 2Ton & Blleki publikojnë videoklipin "Angel". Tekstin e këngës e punuan në bashkëpunim 2Ton & Blleki.

Më datë 3 Qershor 2022, 2Ton publikon videoklipin "M’ke Pa". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 18 Qershor 2022, 2Ton & Belah publikojnë videoklipin "Goc Pejane". Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 15 Korrik 2022, 2Ton publikon videoklipin "Simpati". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 6 Gusht 2022, 2Ton publikon videoklipin "Emocionona". Muzika e këngës është sjellë e punuar në bashkëpunim nga 2Ton & Nego. Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 16 Shtator 2022, 2Ton publikon videoklipin "Adrenalina". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga XL Films, ndërsa produksioni audio u realizua nga Arlenn.

Më datë 21 Tetor 2022, 2Ton & Nego publikojnë videoklipin "Monotonia". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton & Nego kanë realizuar bashkë muzikën dhe tekstin e kësaj kënge. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 22 Nëntor 2022, 2Ton publikon videoklipin "M'Lujte". Videoklipi u prodhua nga MAX Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Darddy.

Më datë 21 Dhjetor 2022, 2Ton publikon videoklipin "S'je My Love". Videoklipi u prodhua nga MAX Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Darddy.

Më datë 24 Janar 2023, 2Ton publikon videoklipin "Falem". Produksioni audio u realizua nga Darddy.

Më datë 22 Shkurt 2023, 2Ton & Valo 93 publikojnë videoklipin "Hana". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton, teksa për arranzhimin u kujdes Atonbeatz.

Më datë 10 Mars 2023, 2Ton publikon videoklipin "Si Era". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Produksioni audio u realizua nga Darddy.

Më datë 22 Prill 2023, 2Ton publikon videoklipin "T'kuptoj". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 17 Maj 2023, 2Ton publikon videoklipin "Dikur". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Dardd.

Më datë 25 Maj 2023, 2Ton publikon albumin "Passion".

Më datë 25 Maj 2023, 2Ton & Majk publikojnë videoklipin "Aventura". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton & Majk kanë realizuar bashkë muzikën dhe tekstin e kësaj kënge. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 30 Maj 2023, 2Ton, Blleki & Festim publikojnë videoklipin "Problema". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton, Blleki & Festim kanë realizuar bashkë muzikën dhe tekstin e kësaj kënge. Videoklipi u prodhua nga BUG Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Dardd.

Më datë 2 Qershor 2023, 2Ton publikon videoklipin "I Miss You". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 6 Qershor 2023, 2Ton publikon videoklipin "Mama". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 9 Qershor 2023, 2Ton publikon videoklipin "Gotat Nalt". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga BUG Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 14 Qershor 2023, 2Ton, Nego & Tarto publikojnë videoklipin "Criminal". Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 16 Qershor 2023, 2Ton publikon videoklipin "Lule". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 18 Korrik 2023, 2Ton publikon videoklipin "Nostalgji". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Dardd.

Më datë 4 Gusht 2023, 2Ton publikon videoklipin "Dashni E Jona". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë 2Ton, teksa për arranzhimin u kujdes Nego. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 8 Shtator 2023, 2Ton publikon videoklipin "Imagjinatë". Muzika e këngës është shkruar nga vetë 2Ton, ndërsa tekstin e kanë shkruar në bashkëpunim 2Ton & Ghulo. Videoklipi u prodhua nga XL Films, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 24 Tetor 2023, 2Ton publikon videoklipin "I Meritova". Muzika e këngës është shkruar nga vetë 2Ton, ndërsa tekstin e kanë shkruar në bashkëpunim 2Ton & Ghulo. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 21 Nëntor 2023, 2Ton publikon videoklipin "Kalon". Muzika e këngës është shkruar nga vetë 2Ton, ndërsa tekstin e kanë shkruar në bashkëpunim 2Ton & Ghulo. Videoklipi u prodhua nga XL Films, ndërsa produksioni audio u realizua nga Dardd.

Më datë 5 Dhjetor 2023, 2Ton & Stresi publikojnë videoklipin "Fjalt E Mia". Muzika e këngës është shkruar nga vetë 2Ton, ndërsa tekstin e kanë shkruar në bashkëpunim 2Ton & Stresi. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Unik Beatz.

Më datë 21 Dhjetor 2023, 2Ton publikon videoklipin "Te Amo". Muzika e këngës është shkruar nga vetë 2Ton, ndërsa tekstin e kanë shkruar në bashkëpunim 2Ton & Ghulo. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Dardd.

Më datë 6 Shkurt 2024, 2Ton publikon videoklipin "Njo Si Ti". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton & Nego kanë realizuar bashkë muzikën, ndërsa për tekstin e kësaj kënge janë kujdesur 2Ton & Ghulo. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 6 Shkurt 2024, 2Ton publikon videoklipin "Trëndafil". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton & Nego kanë realizuar bashkë muzikën, ndërsa për tekstin e kësaj kënge janë kujdesur 2Ton & Ghulo. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Në vitin 2024, 2Ton publikon albumin "4You Ep".

Më datë 7 Shkurt 2024, 2Ton publikon videoklipin "Amsterdam/Milano". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton & Nego kanë realizuar bashkë muzikën, ndërsa për tekstin e kësaj kënge janë kujdesur 2Ton & Ghulo. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 7 Shkurt 2024, 2Ton publikon videoklipin "Kurgjo E Re". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton & Nego kanë realizuar bashkë muzikën, ndërsa për tekstin e kësaj kënge janë kujdesur 2Ton & Ghulo. Produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 1 Mars 2024, 2Ton publikon videoklipin "Yje". Muzika e këngës është sjellë e punuar në bashkëpunim nga 2Ton & Nego. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Nego.

Më datë 11 Prill 2024, 2Ton & Kennz publikojnë videoklipin "Krejt Zi". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku 2Ton, Kennz & Ghulo kanë realizuar bashkë muzikën dhe tekstin e kësaj kënge. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga Dardy.