>
BIOSHQIP
Biografia
E lindur në një fshat të Drenicës, Violeta, qysh në bankat shkollore u dëshmua për talentin e saj në të gjitha zhanret e muzikës. Ajo, sakaq u bë emër i njohur i estradës sonë dhe një zë që meriton respekt e vëmendje!
Këngët e saj janë lamente për historinë, balada për dashurinë, kala për trimërinë dhe himne për bukurinë! Violeta, mund të quhet edhe stilin e veçantë të veshjes, që nga veshjet kombëtare, uniformën e UÇK, e deri tek veshja e nusërisë. Ka edituar më shumë se 10 albume.

Në vitin 2001, Violeta Kukaj Retkoceri publikon albumin "Ai është Gjallë".

Në Qershor 2002, Violeta Kukaj Retkoceri merr pjesë në PoliFest 2002 me këngën "Nusja Jonë".

Në vitin 2003, Violeta Kukaj Retkoceri publikon albumin "Manushaqe".

Në vitin 2004, Violeta Kukaj Retkoceri publikon albumin "Dasma E Nipit".

Në Dhjetor 2005, Violeta Kukaj Retkoceri merr pjesë në Zhurma Show 2005 me këngën "Ashtu Keshtu".

Në vitin 2005, Violeta Kukaj Retkoceri publikon albumin "Hanëm Hanëm".

Në vitin 2007, Violeta Kukaj Retkoceri publikon albumin "Nje Bilbil".

Në Qershor 2008, Violeta Kukaj Retkoceri merr pjesë në Polifest 2008 me këngën "Diten E Diele".

Në Dhjetor 2008, Violeta Kukaj Retkoceri merr pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën "Diten E Diele".

Në Dhjetor 2008, Violeta Kukaj Retkoceri & Pro Band marrin pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën "Kush Mashtron".

Në vitin 2008, Violeta Kukaj Retkoceri publikon albumin "Diten E Diel".

Në Dhjetor 2009, Violeta Kukaj Retkoceri merr pjesë në Zhurma Show 2009 me këngën "Nuse Ne Katun".

Në vitin 2009, Violeta Kukaj Retkoceri publikon albumin "Nuse Ne Katun".

Më datë 27 Nëntor 2016, Violeta Kukaj publikon videoklipin "Nanë". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani.

Më datë 6 Qershor 2018, Nexhmije Pagarusha & Violetë Kukaj Retkoceri publikojnë videoklipin "Mbushni Gotat".

Më datë 4 Mars 2019, Violete Kukaj publikon videoklipin "Hamez Jashari", i cili i dedikohet Hamëz Jasharit në 21 vjetorin e rënies historike të familjes Jashari. Muzika e këngës u punua nga Naim Gjoshi, tekstin e këngës e ka shkruar Rexhep Hasani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Xhevdet Gashi. Këngëtarja ndër të tjerash paraqitet me uniformë të ish-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës gjersa për anën vizuele është përkujdesur produksioni Redmedia.

Më datë 19 Shtator 2020, Violete Kukaj publikon videoklipin "Boni Mashalla".

Më datë 28 Dhjetor 2020, Hekurani publikon videoklipin "Amaneti I Mergimtarit", në bashkëpunim me Violeta Kukaj. Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Hekuran Krasniqi. Produksioni audio u realizua nga Hekuran Krasniqi.

Më datë 30 Prill 2021, Violeta Kukaj publikon videoklipin "Nasuf E Tahir Gashani (Deshmorë)". Muzika e këngës u punua nga Naim Gjoshi, ndërsa teksti u shkrua nga Milaim Islami.

Më datë 27 Tetor 2022, Violeta Kukaj & Njomza Retkoceri publikojnë videoklipin "Si Dy Shoqe". Muzika e këngës u punua nga Njomza Retkoceri, teksti u shkrua nga Fadil Topalli, ndërsa për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku.

Më datë 16 Qershor 2023, Violeta Kukaj publikon videoklipin "Fatmir Nimanaj". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Arsim Bunjaku, ndërsa orkestrimi u realizua nga Miti Geci. Videoklipi u prodhua nga kompania MProduction.

Më datë 14 Korrik 2023, Violeta Kukaj & Njomza Retkoceri publikojnë videoklipin "Qikë Nga Diaspora". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Njomza Retkoceri, ndërsa orkestrimi u realizua nga Nexhi Vuniqi. Videoklipi u prodhua nga kompania Dream Films.