>
BIOSHQIP

Prishtinë (qytet)

Pristine (389)

Prishtinë
Qytet në Kosovë

Prishtina është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Kosovës. Ndodhet në pjesën verilindore të vendit dhe është qendra administrative, ekonomike dhe kulturore e Kosovës. Qyteti ka një popullsi prej rreth 200,000 banorësh. Është një qytet i gjallë me një trashëgimi të pasur kulturore dhe është shtëpia e shumë monumenteve historike, muzeve dhe galerive. Prishtina është gjithashtu e njohur për jetën e saj të gjallë të natës, me shumë bare, klube dhe restorante. Qyteti është një destinacion i njohur turistik....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2013, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 207,477 banorë.
Regjistrimi i popullsisë
2011
Viti:
2011
Popullsia:
198897
2013
Viti:
2013
Popullsia:
207477

300K

240K

180K

120K

60K

0K

Harta
Foto