>
BIOSHQIP
Biografia
Korabi u rrit ne Skenderaj, me nje dashuri te madhe per muziken, sepse edhe babai i tij eshte nje muzikant i njohur dhe shume i dashur ne te gjitha trevat Shqiptare. Familja e tij perbeht nga Nena [Flora Shaqiri], Babai [Ilir Shaqiri] dhe tre vllezeri, Gojarti, i dyti eshte Korabi dhe Drenasi. Fëmijërinë e hershme e ka kaluar në Skënderaj, sepse prindërit e tij Flora dhe Iliri banonin atje. Babai punonte si farmacist në barnatoren e qytetit dhe drejtonte Ansamblin “Drenica” bashkë me heroin kombëtar Hamëz Jashari, ndërsa nëna punonte në posten e Kombinatit Trepça në Mitrovicë. Kur rregjimi i atëhershëm i dëboi nga puna shqiptarët, gjithashtu edhe prindërit e Korabit, ata u zhvendosem nga Skënderaji në Prishtinë në një banesë me qira.

Korabi interesimin e tij për muzikën e ka pasur qysh ne moshën e fëmirisë, por qe te merret me seriozisht ai u regjistrua në Akademinë e Arteve në Tiranë. Ai pati fatin të ishte në klasën e profesorit Haig Zaharian (kompozitor i shquar shqiptar, që ka lënë gjurmë të pashlyeshme në krijimtarinë e muzikës artistike). Aty takoi mjeshtrin Shpëtim Saraqi, i cili e ftoi në studion e tij dhe i ofroi bashkëpunim. Krijoi disa këngë për vete dhe mendoi të shfaqej edhe si këngëtar. Por ende nuk ishte i bindur me krijimet, derisa krijoi muzikën për këngën “Banesa e vogël”. Ia tregoi babait dhe i kërkoi të bëjë tekstin e këngës, me fabulën që e kisha menduar. Orkestrimin e këngës ia besuan mjeshtrit Gashi dhe pas disa javësh në koncertin recital të babait te tij në Sheshin 21, u shfaq si këngëtar.

Diplomon me notën maksimale dhe menjëherë regjistron studimet pasuniversitare (në klasën e profesorit Aleksandër Peçi) të cilat i mbaron po ashtu me notën maksimale. Pati propozime që të fillonte punë në Akademi, si asistent i profesorit Haig Zaharian, por u kthyr duke filluar mësimdhënie në Fakultetin e Muzikës në Prishtinë.

Korabi te gjitha kenget e tij, i ka bere vete dhe perveq qe ben kenge per veten e tij, ai po ashtu ben kenge edhe per kengetar te njohur te estrades. Tekstet e kengeve te Korabit te shumten e rasteve i shkruan Ilir Shaqiri, por edhe miku i Korabit, Ilir Kabashi. Por at qe pak nga ne e dine eshte se Korab Shaqiri ka komponuar edhe Himnin Shtetror, ku edhe mori vendin e III. Kenga e dyt eshte "A dalim sonte?" nje titull mjaft karakteristik, dhe i zakonshem ne Kosove. Korabi degjon edhe muzik klasike si te Shopenit, Moxartit, Bahut e shum njerzve te medhenj te muzikes klasike ne rangun Boteror.

Në Prill 1997, Korab Shaqiri merr pjesë në Show Fest 1997 me këngën "Te Liqeni I Ohrit".

Më datë 23 Shtator 2008, Korab Shaqiri publikon videoklipin "A Dalim Sonte?". Teksti i këngës u shkrua nga Ilir Shaqiri, ndërsa orkestrimin e përgatitën në bashkëpunim Korab Shaqiri & Xhevdet Gashi. Videoklipi u prodhua nga Video Art, ndërsa produksioni audio u realizua nga vetë Korab Shaqiri.

Në Nëntor 2008, Korab Shaqiri merr pjesë në Kënga Magjike 2008 me këngën "Puthja E Hatrit".

Në Dhjetor 2008, Korab Shaqiri merr pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën "Banesa E Vogël".

Në Maj 2009, Korab Shaqiri merr pjesë në Top Fest 6 me këngën "Te Kam Gjetur".

Në Dhjetor 2009, Korab Shaqiri merr pjesë në Zhurma Show 2009 me këngën "Te Kam Gjetur".

Në Nëntor 2009, Korab Shaqiri merr pjesë në Çelësi Muzikor 3 me këngën "Te Kam Gjetur".

Më datë 28 Tetor 2009, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Flet Ky Qytet". Videoklipi u prodhua nga Entermedia. Me këtë këngë, Korab Shaqiri u paraqit në këto festivale: VFM 2010 (2010), Zhurma Show 2009 (2009).

Në Maj 2010, Korab Shaqiri merr pjesë në Top Fest 7 me këngën "Vetem Ti (Ta Kam Falur Dashurinë)".

Në vitin 2009, Korab Shaqiri publikon albumin "Te Kam Gjetur".

Në Dhjetor 2010, Korab Shaqiri merr pjesë në Zhurma Show 2010 me këngën "Veren E Kaluar".

Më datë 29 Mars 2011, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Ska Me Dy Luge".

Më datë 1 Korrik 2012, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Ritakimi". Videoklipi u prodhua nga Pinkmoon Creative. Me këtë këngë, Korab Shaqiri merr pjesë në Zhurma Show 2012 në vitin 2012.

Në Tetor 2013, Korab Shaqiri merr pjesë në Zhurma Show 2013 me këngën "Dashurine Ta Jap Hua".

Në Maj 2013, Korab Shaqiri merr pjesë në Top Fest 10 me këngën "Lorina", në bashkëpunim me Arbër Zeka.

Më datë 24 Shkurt 2014, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Tina". Muzika e këngës u punua nga vetë Korab Shaqiri, teksti u shkrua nga Gojart Ferati, ndërsa për orkestrimin u kujdes Korab Shaqiri. Videoklipi u prodhua nga Video Art. Me këtë këngë, Korab Shaqiri merr pjesë në Zhurma Show 2014 në vitin 2014.

Më datë 3 Mars 2014, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Vetmia". Teksti u shkrua nga Gojart Ferati.

Më datë 3 Mars 2014, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Per Ty Jetoj".

Më datë 6 Korrik 2014, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Welcome To Albania". Muzika e këngës u punua nga vetë Korab Shaqiri, teksti u shkrua nga Korab Shaqiri, Ilir Shaqiri, ndërsa për orkestrimin u kujdes Barok Studio.

Më datë 14 Shkurt 2015, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Nisu E Shko".

Më datë 10 Korrik 2015, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Shokët E Mi". Muzika e këngës u punua nga Korab Shaqiri, Yll Limani, teksti u shkrua nga Korab Shaqiri, Yll Limani. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films.

Më datë 7 Maj 2016, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Koha E Rinise". Muzika e këngës u punua nga Ilir Shaqiri, teksti u shkrua nga Ilir Shaqiri, ndërsa për orkestrimin u kujdes Korab Shaqiri. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films.

Më datë 23 Qershor 2017, BimBimma publikon videoklipin "Gjame", në bashkëpunim me Korab Shaqiri.

Më datë 1 Mars 2018, Ilir Shaqiri & Korab Shaqiri publikojnë videoklipin "Ata U Bënë Dritë". Kënga vjen e realizuar në të gjithë komponentët e saj nga Korab Shaqiri. Produksioni audio u realizua nga Korab Shaqiri.

Më datë 25 Mars 2018, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Dashuri E Keputur". Për orkestrimin u kujdes Korab Shaqiri.

Më datë 16 Korrik 2018, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Jeto". Muzika e këngës u punua nga vetë Korab Shaqiri, teksti u shkrua nga Ilir Shaqiri, Korab Shaqiri, ndërsa për orkestrimin u kujdes Korab Shaqiri. Videoklipi u prodhua nga BUG Production.

Më datë 10 Korrik 2019, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Vere E Dashni", në bashkëpunim me Bujar Qamilin. Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Korab Shaqiri.

Në Shtator 2019, Korab Shaqiri merr pjesë në Kënga Magjike 2019 me këngën "Fenomen".

Më datë 13 Shkurt 2020, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Biri Im". Muzika e këngës u punua nga Korab Shaqiri, teksti u shkrua nga Ilir Shaqiri, ndërsa për orkestrimin u kujdes Korab Shaqiri. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 12 Prill 2020, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Dilema". Muzika e këngës u punua nga Korab Shaqiri & Blond Krasniqi, ndërsa për orkestrimin u kujdes Bujaa.

Më datë 8 Mars 2023, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Shqiptarja E Stambollit". Orkestrimi i këngës vjen i punuar nga vetë Korab Shaqiri. Produksioni audio u realizua nga vetë Korab Shaqiri.

Më datë 1 Mars 2018, Ilir Shaqiri & Korab Shaqiri publikojnë videoklipin "Ata U Bënë Dritë". Kënga vjen e realizuar në të gjithë komponentët e saj nga Korab Shaqiri. Produksioni audio u realizua nga Korab Shaqiri.

Më datë 10 Qershor 2023, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Dashni Ku Je", në bashkëpunim me Lorin. Teksti dhe orkestrimi i këngës u përgatitën nga vetë Korab Shaqiri. Produksioni audio u realizua nga vetë Korab Shaqiri.

Më datë 25 Nëntor 2023, Korab Shaqiri publikon videoklipin "S’bëhet Dasëm Pa Flamur". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Shaqiri, teksa për arranzhimin u kujdes vetë Korab Shaqiri. Videoklipi u prodhua nga N'pik Creative, ndërsa produksioni audio u realizua nga vetë Korab Shaqiri.

Më datë 17 Shkurt 2024, Korab Shaqiri publikon videoklipin "Dielli Ynë Kosovë". Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.
DËRGOI: