>
BIOSHQIP
Biografia
Ardian Bujupi është këngëtar shqiptar nga Kosova me vendqëndrim në Gjermani. Familja e Ardianit migrojë në Gjermani kur ai ishte vetëm 1 vejeç. Rrethanat dhe vështërsitë që i solli emigrimi bënë që Ardiani të jetë ngushtë i lidhur për familjen. I ati, Bashkimi dhe e ëma e tij Taiba, me tu vendosur në Gjermani, në Haidelberg, u përpoqën që të krijonin kushte brenda mundësive për shkollimin e fëmijëve të tyre. Kështu teksa dy motrat e tij tani vijonin studimet e larta, Ardiani merrej me muzikë. Ardiani e kishte muzikën pasion qysh i vogël dhe asnjëherë nuk ju nda. Kështu pjesëmarrja e tij në evente muzikore ishte vetëm çështje kohe. Formatet e reja të shfaqjeve televizive, nëpër të cilat kompozitoret kërkojnë këngëtarë ishin për Ardianin një mundësi për tu paraqitur para një publiku të gjërë. Pjesëmarrja e tij në një shfaqje të tillë televizive nga gjermani i famshëm Dieter Bouvling, në shfaqjen "Gjermania kërkon Siperyllin" (Deutschland sucht den Superstar), nuk kishte si të ishte ndryshe veçse një sukses para publikut. Me paraqitjen e tij në këtë shfaqje dhe sidomos me suksesin që arriti, Ardiani ja doli që të jetë personi më i adhuruar i përbashkët nga shqiptarët dhe gjermanët. Pas suksesit në Gjermani, Adriani është paraqitur shpesh edhe para publikut shqiptar.

Më datë 8 Mars 2011, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Beste", në bashkëpunim me J.b Awa.

Më datë 27 Tetor 2011, Ardian Bujupi publikon videoklipin "This Is My Time".

Më datë 1 Dhjetor 2011, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Rise To The Top".

Në vitin 2011, Ardian Bujupi publikon albumin "To The Top".

Më datë 24 Korrik 2012, Ardian Bujupi publikon videoklipin "I'm Feeling Good". Me këtë këngë, Ardian Bujupi merr pjesë në Zhurma Show 2012 në vitin 2012.

Më datë 23 Nëntor 2012, Ardian Bujupi & Andy B. Jones publikojnë videoklipin "Make You Mine".

Në Dhjetor 2012, Ardian Bujupi merr pjesë në Festivali i 51-të në RTSH me këngën "I Cmëndur Për Ty".

Në Tetor 2013, Ardian Bujupi & Dj Dalool marrin pjesë në Zhurma Show 2013 me këngën "Penthouse".

Më datë 16 Qershor 2013, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Want U Now", në bashkëpunim me Tony T. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Më datë 1 Mars 2014, Ardian Bujupi publikon videoklipin "All Night", në bashkëpunim me Lindvr. Videoklipi u prodhua nga Entermedia. Me këtë këngë, Ardian Bujupi merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 13 në vitin 2014.

Më datë 29 Gusht 2014, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Boom Rakatak", në bashkëpunim me Big Ali, Dj Mase & Lumidee.

Më datë 5 Dhjetor 2014, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Nach Den Sternen".

Më datë 26 Dhjetor 2014, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Wahnsinnig".

Më datë 5 Janar 2015, Genta Ismajli publikojnë videoklipin "Feel", në bashkëpunim me Ardian Bujupi & Dj Dalool. Muzika e këngës u punua nga Dj Dalool, teksti u shkrua nga Ardian Bujupi, ndërsa për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Më datë 8 Janar 2015, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Joker".

Më datë 12 Qershor 2015, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Ewig (Fur Sie)".

Më datë 20 Qershor 2015, Ardian Bujupi publikon videoklipin "A Po Don Me".

Në vitin 2015, Ardian Bujupi publikon albumin "Ardicted".

Më datë 29 Prill 2016, Ardian Bujupi & Dalool publikojnë videoklipin "Na Jena Njo". Teksti u shkrua nga Da Ghost. Me këtë këngë, Ardian Bujupi & Dalool marrin pjesë në Zhurma Show 2016 në vitin 2016.

Më datë 21 Tetor 2016, Ardian Bujupi & Dalool publikojnë videoklipin "E ëmbël". Teksti u shkrua nga Arsim Bunjaku.

Më datë 14 Prill 2017, Ardian Bujupi & Dj R'an publikojnë videoklipin "Kiss Kiss", në bashkëpunim me Mohombi & Big Ali.

Më datë 5 Maj 2017, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Intro Melodia".

Më datë 12 Maj 2017, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Keiner".

Më datë 26 Maj 2017, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Alleles".

Më datë 9 Qershor 2017, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Du".

Më datë 14 Korrik 2017, Dj Dalool publikojnë videoklipin "Te Du Krejt", në bashkëpunim me Ardian Bujupi. Me këtë këngë, Dj Dalool marrin pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Më datë 28 Korrik 2017, Ardian Bujupi & Capital T publikojnë videoklipin "Andiamo". Me këtë këngë, Ardian Bujupi & Capital T marrin pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Në vitin 2017, Ardian Bujupi publikon albumin "Melodia".

Më datë 19 Janar 2018, Payy & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "Handschellen".

Më datë 2 Shkurt 2018, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Supermodels".

Ardian Bujupi ka njoftuar se do publikojë së shpejti videoklipin "Primadonna".

Më datë 13 Shkurt 2018, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Primadonna".

Më datë 9 Mars 2018, Ardian Bujupi & Hooss publikojnë videoklipin "Cote D'azur".

Më datë 13 Prill 2018, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Arigato".

Më datë 26 Prill 2018, Ardian Bujupi publikon albumin "Arigato".

Më datë 1 Qershor 2018, Ardian Bujupi & Xhensila publikojnë videoklipin "Çika Çika". Teksti u shkrua nga Endrit Mumajesi, Ardian Bujupi. Videoklipi u prodhua nga Pro Video.

Më datë 10 Gusht 2018, Fard publikon videoklipin "Du Bist Anders", në bashkëpunim me Ardian Bujupi.

Më datë 24 Gusht 2018, AriBeatz, Ardian Bujupi & Ozel publikojnë videoklipin "Varadero".

Më datë 11 Tetor 2018, Gent publikon videoklipin "Kalle", në bashkëpunim me Ardian Bujupi.

Më datë 18 Dhjetor 2018, Helly Luv publikon videoklipin "Guns & Roses", në bashkëpunim me Ardian Bujupin.

Më datë 22 Shkurt 2019, Ardian Bujupi & Farruko publikojnë videoklipin "Cika Cika (Remix)", featuring Xhensila. Ardian Bujupi vendosi të risjellë këngën në një version krejtësisht tjetër dhe mjaft interesant. Ai ka bashkëpunuar me kolegun portorikan i njohur si Farruko për të sjellë remiksin e videoklipit. Theksojmë se teksti është shkruar nga Endrit Mumajesi dhe Ardian Bujupi me prodhim nga Master HP dhe në produksion të përbashkët të Avaxus.

Më datë 28 Mars 2019, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Zina".

Më datë 25 Prill 2019, Ardian Bujupi & Fero47 publikojnë videoklipin "Wie Im Traum".

Më datë 6 Qershor 2019, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Wallah Ich Leb". Ky projekt i këngëtarit Bujupi është mjaft ritmik dhe videoklipi i është përshtatur stinës së verës.

Më datë 4 Korrik 2019, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Arrita".

Ardian Bujupi ka njoftuar se do publikojë së shpejti albumin "Rahat".

Më datë 1 Gusht 2019, Ardian Bujupi & Elvana Gjata publikojnë videoklipin "Meine Liebe".

Në vitin 2019, Ardian Bujupi publikon albumin "Rahat".

Më datë 29 Gusht 2019, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Casino".

Më datë 3 Tetor 2019, Payy publikon videoklipin "Kein Ende", në bashkëpunim me Ardian Bujupin.

Më datë 21 Nëntor 2019, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Eine Nacht".

Më datë 8 Dhjetor 2019, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Luna".

Më datë 30 Mars 2020, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Ohne Warnung".

Më datë 21 Maj 2020, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Modela".

Më datë 10 Korrik 2020, Ardian Bujupi & Xhensila publikojnë videoklipin "Panorama".

Më datë 13 Gusht 2020, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Reggaeton".

Më datë 28 Gusht 2020, Mudi & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "Te Dua".

Më datë 8 Tetor 2020, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Juliet".

Më datë 11 Dhjetor 2020, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Nur Noch Einmal".

Më datë 28 Janar 2021, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Nichts Für Immer".

Më datë 4 Mars 2021, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Ka Je Bonita".

Më datë 25 Mars 2021, Vanessa Mai & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "Landebahn".

Më datë 16 Prill 2021, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Baila Morena".

Më datë 6 Maj 2021, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Paname".

Më datë 28 Maj 2021, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Peligrosa". Videoklipi u prodhua nga kompania Entermedia.

Në vitin 2021, Ardian Bujupi publikon albumin "10".

Më datë 25 Qershor 2021, Jiggo & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "Uber".

Më datë 9 Korrik 2021, Ardian Bujupi & Finem publikojnë videoklipin "Adrenalina".

Më datë 29 Tetor 2021, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Pina Whiskey".

Më datë 21 Janar 2022, Coach Bennet & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "Wenn Du Weinst".

Më datë 31 Mars 2022, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Tranova".

Më datë 6 Maj 2022, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Lotto".

Më datë 27 Maj 2022, Ardian Bujupi & Noizy publikojnë videoklipin "Aventura". Videoklipi u prodhua nga Entermedia, ndërsa produksioni audio u realizua nga EngliVersal.

Më datë 1 Korrik 2022, Ardian Bujupi & Ledri publikojnë videoklipin "Gelato". Videoklipi u prodhua nga Entermedia, ndërsa produksioni audio u realizua nga BledBeats.

Në vitin 2022, Ardian Bujupi publikon albumin "Aventura".

Më datë 21 Tetor 2022, Fero47 publikon videoklipin "Benzin", në bashkëpunim me Ardian Bujupin. Kënga u orkestrua nga Çelik Lipa. Produksioni audio u realizua nga Çelik Lipa.

Më datë 9 Dhjetor 2022, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Atlantik".

Më datë 19 Janar 2023, Mel publikon videoklipin "Salla Bir Daha", në bashkëpunim me Ardian Bujupin.

Më datë 3 Mars 2023, Ardian Bujupi publikon videoklipin "3 Panamera".

Më datë 14 Prill 2023, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Maria". Videoklipi u prodhua nga Sekuencë, ndërsa produksioni audio u realizua nga BledBeats.

Më datë 28 Prill 2023, Mario Novembre & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "Wo Bist Du?".

Më datë 19 Maj 2023, Ardian Bujupi publikon videoklipin "S'kena Koh". Videoklipi u prodhua nga kompania Sekuencë.

Më datë 16 Qershor 2023, Ardian Bujupi & Shpat Kasapi publikojnë videoklipin "Valle Kosovare". Videoklipi u prodhua nga Sekuencë, ndërsa produksioni audio u realizua nga BledBeats.

Më datë 27 Tetor 2023, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Ku Jena".

Më datë 8 Dhjetor 2023, Dj Gimi-O & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "Kilometra". Videoklipi u prodhua nga kompania Fati.Tv.

Më datë 25 Dhjetor 2023, Tayna & Ardian Bujupi publikojnë videoklipin "O Jetë". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Tayna, Gesko & Ardian Bujupi kanë realizuar bashkë muzikën dhe tekstin e kësaj kënge. Produksioni audio u realizua nga Gesko.

Më datë 2 Shkurt 2024, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Paparazzi". Produksioni audio u realizua nga BledBeats.

Më datë 8 Mars 2024, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Nona".

Më datë 19 Prill 2024, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Teuer".

Më datë 10 Maj 2024, Ardian Bujupi publikon videoklipin "Ma Bebe", në bashkëpunim me L.A.X. Produksioni audio u realizua nga BledBeats.

Me datë 24 Maj 2024, Ardian Bujupi publikon albumin "Vegeta".