>
BIOSHQIP

Shqipëri (shtet)

Albania (2572)

Shqipëri
Shtet në Evropën Juglindore

Shqipëria ndodhet në pjesën juglindore të Europës. Ajo është e kufizuar nga Greqia në jug, Mal i Zi në veri-perëndim, Kosova në veri-lindje dhe Deti Adriatik në perënd Shqipëria ka një popullsi prej rreth 2.9 milion njerëzve, dhe është vendi i vetëm në botë me një shumicë etnike shqiptare. Gjuha zyrtare është shqip, dhe monedha është leku....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2022, popullsia e këtij shteti rezulton të jetë 2,793,592 banorë.
Gjuhët e folura:
Shqip
 • Kontinenti:
 • Rajoni:
 • ISO:
  ALB
 • Kodi numerik:
  008
 • Prefiksi telefonik:
  +355
 • Kryeqyteti:
  Tirana
 • Valuta:
  ALL Lek (Albanian lek)
 • TLD:
  .al
 • Emri zyrtar lokal:
  Shqipëria
 • Emoji:
  🇦🇱
 • Sipërfaqja:
  28,748 km2
Krahinat
Regjistrimi i popullsisë
1960
Viti:
1960
Popullsia:
1608800
1961
Viti:
1961
Popullsia:
1659800
1962
Viti:
1962
Popullsia:
1711319
1963
Viti:
1963
Popullsia:
1762621
1964
Viti:
1964
Popullsia:
1814135
1965
Viti:
1965
Popullsia:
1864791
1966
Viti:
1966
Popullsia:
1914573
1967
Viti:
1967
Popullsia:
1965598
1968
Viti:
1968
Popullsia:
2022272
1969
Viti:
1969
Popullsia:
2081695
1970
Viti:
1970
Popullsia:
2135479
1971
Viti:
1971
Popullsia:
2187853
1972
Viti:
1972
Popullsia:
2243126
1973
Viti:
1973
Popullsia:
2296752
1974
Viti:
1974
Popullsia:
2350124
1975
Viti:
1975
Popullsia:
2404831
1976
Viti:
1976
Popullsia:
2458526
1977
Viti:
1977
Popullsia:
2513546
1978
Viti:
1978
Popullsia:
2566266
1979
Viti:
1979
Popullsia:
2617832
1980
Viti:
1980
Popullsia:
2671997
1981
Viti:
1981
Popullsia:
2726056
1982
Viti:
1982
Popullsia:
2784278
1983
Viti:
1983
Popullsia:
2843960
1984
Viti:
1984
Popullsia:
2904429
1985
Viti:
1985
Popullsia:
2964762
1986
Viti:
1986
Popullsia:
3022635
1987
Viti:
1987
Popullsia:
3083605
1988
Viti:
1988
Popullsia:
3142336
1989
Viti:
1989
Popullsia:
3227943
1990
Viti:
1990
Popullsia:
3286542
1991
Viti:
1991
Popullsia:
3266790
1992
Viti:
1992
Popullsia:
3247039
1993
Viti:
1993
Popullsia:
3227287
1994
Viti:
1994
Popullsia:
3207536
1995
Viti:
1995
Popullsia:
3187784
1996
Viti:
1996
Popullsia:
3168033
1997
Viti:
1997
Popullsia:
3148281
1998
Viti:
1998
Popullsia:
3128530
1999
Viti:
1999
Popullsia:
3108778
2000
Viti:
2000
Popullsia:
3089027
2001
Viti:
2001
Popullsia:
3060173
2002
Viti:
2002
Popullsia:
3051010
2003
Viti:
2003
Popullsia:
3039616
2004
Viti:
2004
Popullsia:
3026939
2005
Viti:
2005
Popullsia:
3011487
2006
Viti:
2006
Popullsia:
2992547
2007
Viti:
2007
Popullsia:
2970017
2008
Viti:
2008
Popullsia:
2947314
2009
Viti:
2009
Popullsia:
2927519
2010
Viti:
2010
Popullsia:
2913021
2011
Viti:
2011
Popullsia:
2904780
2012
Viti:
2012
Popullsia:
2900489
2013
Viti:
2013
Popullsia:
2897366
2014
Viti:
2014
Popullsia:
3020209
2017
Viti:
2017
Popullsia:
2873457
2022
Viti:
2022
Popullsia:
2793592

4M

3.2M

2.4M

1.6M

0.8M

0M

Harta