>
BIOSHQIP

Ferizaj (qytet)

Ferizaj (102)

Ferizaj
Qytet në Kosovë

Ferizaj është qytet i vendosur në pjesën lindore të Kosovës. Është qendra administrative e rrethit të Ferizajt dhe qyteti i tretë më i madh në Kosovë. Qyteti ndodhet në pjesën jugore të Rrafshit të Kosovës, rreth gjysmës së rrugës ndërmjet Prishtinës. dhe Shkupi, kryeqyteti i Maqedonisë së Veriut. Ferizaj është i njohur për trashëgiminë e tij të pasur kulturore dhe jetën e tij të gjallë të natës. Ai është gjithashtu shtëpia e disa prej monumenteve kulturore dhe historike më të rëndësishme të Kosovës....

Harta
Foto