>
BIOSHQIP

Tiranë (qytet)

Tirana (409)

Tiranë
kryeqyteti i Shqipërisë

Tirana është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Shqipërisë. E vendosur në qendër të vendit, është një qendër e rëndësishme politike, ekonomike dhe kulturore. Qyteti është shtëpia e një popullsie prej mbi 800,000 banorësh. është qyteti më i madh në vend. Tirana është e njohur për jetën e saj të gjallë të natës, kulturën e larmishme dhe arkitekturën mahnitëse. Qyteti është gjithashtu shtëpia e muzeumeve, galerive dhe atraksioneve të tjera kulturore, me historinë e saj të pasur dhe kulturën e gjallë....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2011, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 418,495 banorë.
Regjistrimi i popullsisë
1979
Viti:
1979
Popullsia:
189000
1989
Viti:
1989
Popullsia:
238057
2001
Viti:
2001
Popullsia:
343078
2011
Viti:
2011
Popullsia:
418495

500K

400K

300K

200K

100K

0K

Harta
Foto