>
BIOSHQIP
Biografia
Aleksandër Peçi është një kompozitor shqiptar dhe një nga figurat më të rëndësishme të muzikës klasike shqiptare bashkëkohore. Në vitin 1989 iu dha titulli "Artist i merituar".
Ai u diplomua në Konservatorin Shtetëror në Tiranë (1974) dhe më pas ka punuar si drejtor i Pallatit të Kulturës në Përmet. Nga viti 1979 ai ka qenë drejtor artistik i Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore. Që nga viti 1986 ai është një kompozitor me kohë të plotë. Në vitin 1989 ai kompozoi këngën "Toka e Diellit", e cila fitoi konkursin më të madh të muzikës shqiptare, Festivalin e Kenges ne RTSH. Që nga viti 1992, Aleksandër Peçi jep mësim në Akademinë e Arteve në Tiranë.
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}