>
BIOSHQIP
Biografia
Enis Mullaj diplomohet per kompozicion me mesatare maksimale ne ish-Akademine e Arteve Tirane, sot Universiteti i Arteve. Ka ndjekur dhe eshte diplomuar ne Master i Nivelit te Dyte. Menjehere pas diplomimit fillon te jap mesim ne Universitetin e Arteve ne lenden e Orkestracionit dhe Instrumentacionit dhe Harmonise. Titullar i lendes Elektro-Akustikes (produksioni muzikor) ne Universitetin e Arteve. Njekohesisht ka qene Titullar i lendes se Harmonise ne ish-Akademine e Arteve Shkoder.

Bashkethemelues i `MUZA`Production Academy. Prodhimtari e gjere ne tregun Shqipfoles, Kosove, Maqedoni, Mal i Zi me kengetaret me ne ze te momentit. Krijimtari ne te gjitha gjinite muzikore: Muzike Klasike; Muzike e Lehte; Muzike Popullore; Muzike per Teater ; Muzike per Musical, Muzike per reklama etj…

Persa i perket Muzikes Klasike eshte nga te vetmit kompozitor shqiptar ne moshen e tij mjaft te re duke shkruar dy Simfoni te vleresuara maksimalisht brenda edhe jashte vendit. Ndersa ne muziken e lehte eshte kompozitor dhe producent ne Pjesemarres i vazhdueshem me Produksione ne Konkurse Muzikore dhe Festivale Muzikore Kombetare dhe Nderkombetare si psh. Festivali i Kenges ne RTSH, Kenga Magjike, Top Fest,Perform Fest, Ton De Leew, etj.

Perfaqsues i Shqiperise ne EuroVision me kengen ‘Ktheju tokes’ si producent muzikor, ne bashkepunim me kompozitoren dhe autoren e tekstit Eriona Rushiti, kenduar nga Jonida Maliqi.
Bashkepunime ne produksione me kengetare te Muzikes se Lehte si: Rosela Gjylbegu, Nita Latifi, Jonida Maliqi, Olta Boka, Aurela Gace, Miriam Cani, Grupi Na, Revolt Klan, Denisa Gjezo,Manjola Nallbani, Kastriot Tusha, Eli Fara, Tiri Gjoci,Erik Lloshi, Era Rusi etj.
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}