>
BIOSHQIP

Gjilan (qytet)

Gjilan (138)

Gjilan
Qytet në Kosovë

Gjilani është qyteti i katërt më i madh në Kosovë, i vendosur në pjesën lindore të vendit. Është qendra administrative e rrethit të Gjilanit. Qyteti ka një popullsi prej rreth 100,000 banorë, duke e bërë atë qytetin e dytë më të madh në Kosova. Gjilani është i njohur për trashëgiminë e tij të pasur kulturore, dhe është shtëpia e shumë monumenteve historike, duke përfshirë Kalanë e Gjilanit, Kishën e Shën Nikollës dhe Xhaminë e Gjilanit....

Harta
Foto