>
BIOSHQIP

Gjermani (shtet)

Germany (316)

Gjermani
Shtet në Evropën Qendrore

Gjermania është një vend që ndodhet në Evropën Qendrore. Ajo është e kufizuar nga nëntë vende të tjera, përfshirë Francën, Poloninë dhe Austrinë. Gjermania është vendi me popullsinë më të madhe në Gjermania ka një histori të pasur dhe kulturë, me shumë vende të njohura dhe atraksione. Vendit i është shtëpia e famshme e Pyllit të Zi, Murit të Berlinit dhe Portës së Brandenburgut. Gjermania është e njohur gjithash...

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2019, popullsia e këtij shteti rezulton të jetë 83,149,300 banorë.
Gjuhët e folura:
Gjermanisht
 • Kontinenti:
 • Rajoni:
 • ISO:
  DEU
 • Kodi numerik:
  276
 • Prefiksi telefonik:
  +49
 • Kryeqyteti:
  Berlin
 • Valuta:
  EUR (Euro)
 • TLD:
  .de
 • Emri zyrtar lokal:
  Deutschland
 • Emoji:
  🇩🇪
 • Sipërfaqja:
  357,588 km2
Regjistrimi i popullsisë
1954
Viti:
1954
Popullsia:
70945000
1956
Viti:
1956
Popullsia:
70943000
1958
Viti:
1958
Popullsia:
72031000
1960
Viti:
1960
Popullsia:
73147000
1962
Viti:
1962
Popullsia:
74383000
1964
Viti:
1964
Popullsia:
75591000
1966
Viti:
1966
Popullsia:
76864000
1968
Viti:
1968
Popullsia:
77550000
1970
Viti:
1970
Popullsia:
78069000
1972
Viti:
1972
Popullsia:
78821000
1974
Viti:
1974
Popullsia:
78882000
1976
Viti:
1976
Popullsia:
78209000
1978
Viti:
1978
Popullsia:
78073000
1980
Viti:
1980
Popullsia:
78397000
1982
Viti:
1982
Popullsia:
78248000
1984
Viti:
1984
Popullsia:
77709000
1986
Viti:
1986
Popullsia:
77780000
1988
Viti:
1988
Popullsia:
78390000
1990
Viti:
1990
Popullsia:
79753000
1992
Viti:
1992
Popullsia:
80975000
1994
Viti:
1994
Popullsia:
81539000
1996
Viti:
1996
Popullsia:
82012000
1998
Viti:
1998
Popullsia:
82037000
2000
Viti:
2000
Popullsia:
82260000
2002
Viti:
2002
Popullsia:
82537000
2004
Viti:
2004
Popullsia:
82501000
2006
Viti:
2006
Popullsia:
82315000
2008
Viti:
2008
Popullsia:
82002000
2010
Viti:
2010
Popullsia:
81752000
2012
Viti:
2012
Popullsia:
80500000
2014
Viti:
2014
Popullsia:
81083600
2015
Viti:
2015
Popullsia:
81292400
2015
Viti:
2015
Popullsia:
82175700
2016
Viti:
2016
Popullsia:
82521653
2017
Viti:
2017
Popullsia:
82695000
2018
Viti:
2018
Popullsia:
82979100
2019
Viti:
2019
Popullsia:
83149300

90M

72M

54M

36M

18M

0M

Harta
Foto