>
BIOSHQIP
Biografia
Një nga këngëtaret më të mira Durrsake e cila me zërin e saj të këndshëm ka kënduar në disa festivale të këngës në Durrës, me Ansamblin e Këngës Popullore, në Pallatin Rinia dhe më Estradën Profesioniste. Ka bashkëpunime të shumta me kompozitorë të ndryshëm. Sot këndon me sukses në Gjermani dhe nuk pushon së regjistruara këngë bukura.

Në Dhjetor 1983, Miga Hysi merr pjesë në Festivali i 22-të në RTSH me këngën "Vatra E Gjithë Shqipërisë".

Në Dhjetor 1984, Miga Hysi merr pjesë në Festivali i 23-të në RTSH me këngën "Kujtimi I Shtrenjte".

Në Mars 1985, Miga Hysi merr pjesë në Kur Vjen Pranvera 1985 me këngët "Dita E Parë E Lirisë" dhe "Përkrah Në Jetë".

Në Dhjetor 1985, Miga Hysi merr pjesë në Festivali i 24-të në RTSH me këngën "Mijëra Yje".

Në Mars 1986, Miga Hysi merr pjesë në Kur Vjen Pranvera 1986 me këngët "Jeta S'është Vetëm Një Ditë" dhe "Marsi I Parë".

Në Dhjetor 1986, Miga Hysi merr pjesë në Festivali i 25-të në RTSH me këngën "Një Ditë Që Mbetet Në Kujtesë".

Në Mars 1987, Miga Hysi & Gëzim Çela marrin pjesë në Kur Vjen Pranvera 1987 me këngën "Ditë E Lumtur".

Në Dhjetor 1988, Miga Hysi merr pjesë në Festivali i 27-të në RTSH me këngën "Shoqja E Fëmijërisë".

Në Prill 1990, Miga Hysi merr pjesë në Kur Vjen Pranvera 1990 me këngën "Kitaristi".