>
BIOSHQIP
Biografia
Mërgim MJEKU, është njëri ndër këngëtarët e rinj më të kërkuar sot, si në Gjermani, Kosovë e çdo vend ku ndodhën shqipëtarët. I lindur dhe i rritur në Hannover të Gjermanisë, Mërgim Mjeku është shembull se si ruhet gjuha dhe tradita shqipëtare, e këtu padyshim që një rol të rëndësishëm ka luajtur babai i tij, Isa Mjeku, i cili përveç gjuhës dhe zakoneve, Mërgimit i dha edhe hapat e parë në muzikë.

Qysh në moshë shumë të re, hapat e parë i filloj me muzikë folklorike, duke kaluar gradualisht në atë popullore e deri te rrymat moderne të kohës së sotit. Vlenë të theksohet, se përveç si këngëtar, Mërgimi ishte dhe vazhdon të jet edhe instrumentist i shkëlqyer. Vlenë të përmendën bashkëpunimet e tij me shumë këngëtarë të Showbizzit, Estradës si dhe shumë Producentë/Studio Muzikore, si: Skivi, Lori, Meda, Vjollca Haxhiu, Shpat Kasapi, Rovena Stefa, Wirusi, Chris & Zap, ShpetaSound, Adrian Kastrati, Blero, Irkenc Hyka, e shumë e shumë të tjerë. Kontakt: +49 160 608 03 61

DËRGOI:
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}