>
BIOSHQIP

Gjakovë (qytet)

Gjakova (124)

Gjakovë
Qytet në Kosovë

Gjakova është një qytet i vendosur në pjesën perëndimore të Kosovës. Është qendra administrative e rrethit të Gjakovës dhe qyteti më i madh në rajon. Qyteti ka një popullsi prej rreth 100,000 banorë. Gjakova është e njohur për kulturën e saj të gjallë , histori e pasur dhe popullsi e larmishme. Qyteti është shtëpia e monumenteve të shumta, kishave dhe xhamive, si dhe një shumëllojshmëri restorantesh dhe dyqanesh. Gjakova është gjithashtu e njohur për kuzhinën e saj tradicionale....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2011, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 40,827 banorë.
Harta
Foto