>
BIOSHQIP
Biografia
Sadik Gjokaj (Kobra a.k.a Helmusi) kreu shkollen fillore ne Skivjan dhe shkollen e mesme ne Gjakovë SH.M.E "Kadri Kosari". Kobra a.k.a Helmusi filloi te merret me Hip-Hop prej Viteve 1999-2000. Ne ate kohe ishte si tekst shkrues, po nga deshira e madhe dhe inspirimi i tij per te hyr ne boten e Rap-it ai vendosi qe te inqizoj disa Demo. Si per fillim filloi me ingjizim te thjesht ne vitin 2005, dhe nga suksesi qe pat me keto Demo iu shtuan disa mundesi dhe vendosi qe ta merr me seriozitet kete pune. Dashnia e madhe qe kishte per Hip-Hop e shtyti qe te inqizoj ne Studio Prefesionale ku fatmiresisht ra ne kontakt me preducentin e kompanis D.O.G. ma Records X-Gengsta. Ne studion e ti Kobra vendosi qe t'ia filloj me nje album si provë per te bere. Kobra a.k.a Helmusi i publikoj disa kenge te suksesshme si Solo po ashtu edhe bashkpunim me SHQIPET E PERGJAKSHME TBA,ne te cilin grup eshte edhe antar i ketij grupi. Koheve t'fundit Kobra njihet si i shpesht ne feat me DMC-n, te cilet kane publikuar disa keng te sukseshme ku i dhan kahje te mir suksesit te tij. Se fundi Kobra a.k.a Helmusi si surpriz per fansat e tij mori pjes ne Albumin E VIKTOR PALOKAJ-t REBEL a.k.a UniKKaTiL ne "KANUNIN E KATILIT", ne te cilin album ai mori pjes ne 2 kenge "Cubat" dhe "Inat Inat" Unikkatil feat DMC & KOBRA.

Ne fillim te 2010 kobra nxorri albumin ne bashkpunim me dmc i titulluar ''Jehona e shqipeve''.

Në vitin 2008, Dmc & Kobra publikojnë albumin "Mixtape: Sna Del Afati".

Në vitin 2009, Kobra A.K.A Helmusi publikon albumin "Qysh Ja Nisa".

Në vitin 2009, Dmc & Kobra publikojnë albumin "Jehona E Shqipes".

Në vitin 2010, Kobra A.K.A Helmusi publikon albumin "Mixtape APATIA".

Më datë 20 Gusht 2011, DMC aka Babloki publikon videoklipin "Perkedhelje Pozitive", në bashkëpunim me Kobra.

Më datë 12 Maj 2012, Kobra aka Helmusi publikon videoklipin "Fatin E Kom Me Vete".

Më datë 7 Shkurt 2014, DMC aka Babloki publikon videoklipin "Langareca", në bashkëpunim me Kobra Aka Helmusi.

Më datë 11 Maj 2014, Kobra aka Helmusi publikon videoklipin "Vs".

Më datë 28 Qershor 2014, Kobra aka Helmusi publikon videoklipin "Gangsta".

Më datë 23 Maj 2015, Kobra publikon videoklipin "Kolona".

Më datë 14 Qershor 2015, Kobra publikon videoklipin "Pse Po T'lo", në bashkëpunim me KAS.

Më datë 28 Gusht 2015, Kobra publikon videoklipin "Déjà Vu".

Më datë 24 Mars 2016, Kobra publikon videoklipin "Mps", në bashkëpunim me BimBimma.

Më datë 2 Prill 2016, Kobra aka Helmusi publikon videoklipin "Rrug's". Teksti u shkrua nga vetë Kobra aka Helmusi.

Më datë 16 Prill 2016, Kobra publikon videoklipin "Bashk", në bashkëpunim me Vigan Shehu. Teksti u shkrua nga Vigan Shehu, Kobra aka Helmusi.

Në vitin 2016, Kobra publikon albumin "Rrugs".

Më datë 8 Korrik 2017, Kobra publikon videoklipin "Shisha".

Më datë 20 Tetor 2018, Kobra publikon videoklipin "Ska Ktu Gang".

Më datë 26 Maj 2022, Kobra publikon videoklipin "Pausa". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Kobra aka Helmusi. Produksioni audio u realizua nga Avaxus.
DËRGOI: