>
BIOSHQIP

Shkodër (qytet)

Shkodër (161)

Shkodër
qytet në Shqipërinë veriperëndimore

Shkodër është qyteti më i madh dhe kryeqyteti i Qarkut të Shkodrës në Shqipërinë veriore. Është një nga qytetet më të vjetra dhe më historike të vendit, si dhe qyteti më i populluar në rajonin e Shqipërisë veriore. Ndodhet në brigjet e liqenit të Shkodrës, liqenit më të madh në Ballkan. Qyteti është i njohur për trashëgiminë e tij të pasur kulturore, jetën e tij të gjallë të natës dhe peizazhet e tij piktoreske....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2011, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 112,276 banorë.
Harta
Foto