>
BIOSHQIP
Biografia
Në moshën 13 vjeçare, ai fitoi Festivali e Këngës në RTSH si këngëtar dhe më pas ndoqi trajnimin e përbërjes, veçanërisht me Çesk Zadeja, i cili ishte vetë nxënës i Dmitri Shostakoviç. Nga viti 1982 deri në 1992, ai ishte drejtor i muzikës simfonike të Radiotelevizionit Shqiptar. Në Ecole normale de musique - Alfred Cortot de Paris, ai studioi me Michel Merlet dhe Dominique Rouits. Ai është autor i shumë kompozimeve simfonike, instrumentale dhe vokale. Shumë nga pjesët e tij janë regjistruar. Ndër to është Horcynus Orca, një koncert i dyfishtë për flaut, violonçel dhe orkestër, e përbërë në vitin 2001 në Politeama Siracusa dhe regjistruar në vitin 2003, nën drejtimin e tij nga Orkestra Simfonike e Kalabrisë, me solistë Sonia Formenti dhe Francesco Mariozzi. David Tukiçi gjithashtu mban nënshtetësinë italiane.
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}