>
BIOSHQIP

Amerikë (kontinent)

Americas (144)

Amerikë
Amerika Veriore dhe Amerika Jugore të marra së bashku si një kontinent ose sipërfaqe toke.

Amerika e Veriut dhe Amerika e Jugut janë dy kontinente të ndara që gjenden në Hemisferën Perëndimore. Ato janë të kufizuara nga Oqeani Atlantik në lindje dhe Oqeani Paqësor në perëndim. Amerika e Veriut është kontinent Amerika Veriore dhe Amerika Jugore janë shtëpi për një gamë të gjerë kulturash, gjuhësh dhe njerëzish. Amerika Veriore është shtëpi për Shtetet e Bashkuara, Kanadanë, Meksikën dhe disa vende Karibike. Amerika Jugore...

  • Sipërfaqja:
    42,549,000 km2
Harta
Foto