>
BIOSHQIP
Biografia
Justin Bieber është këngëtar Pop/R&B nga Kanada. Justin filloi karierën viteve të kaluara duke ngarkuar video në Youtube me Soccer Braun, i cili pas një kohe u bë manaxheri i tij zyrtarë. Pas manaxhimit Braun shkoi në Atlanda, Gjerorgji i cili punoi me këngëtarin Usher. Këngët e Bibër kanë qenë të ndryshme si One Time, Baby, One Less Lonley Girl etj, nuk i dihej se do bëheshin hitet më të mëdha të këtyre viteve në Billboard US.Bieber u lind më 1 mars 1994 në Londër, Ontario, në Spitalin e Shën Jozefit dhe u rrit në Stratford, Ontario. Ai është i vetmi fëmijë i Jeremy Jack Bieber dhe Patricia "Pattie" Mallette. Prindërit e Bieber nuk ishin martuar kurrë. Pattie, i cili ishte i mitur në kohën e lindjes, e ngriti djalin e saj me ndihmën e nënës së saj, Dianës dhe njerku Bruce. Nëna e tij është e prejardhjes franceze-kanadeze; gjyshi i tij nënë ishte me origjinë gjermane dhe rrënjët e tjera të tij janë angleze, skoceze dhe irlandeze. Ai ka pohuar gjithashtu se ai ka disa prejardhje indiferent kanadeze aborigjene.

Nëpërmjet Jeremy, Bieber ka dy gjysmë-vëllezër të mëdhenj, Jazmyn (lindur 2009) dhe Jaxon (lindur në vitin 2010). Pattie punoi një seri të punëve të zyrës me pagesë të ulët, duke rritur Bieberin si një nënë të vetme në strehim me të ardhura të ulëta. Bieber ka mbajtur kontakte me babanë e tij.

Bieber mori pjesë në një shkollë fillore të zhytjes në gjuhën frënge në Stratford, në shkollën katolike Jeanne Sauvé. Duke u rritur, mësoi të luante piano, bateri, kitarë dhe bori. Ai u diplomua në shkollën e mesme në Stratford, Ontario, në shkollën e mesme katolike në vitin 2012 me 4.0 GPA. Në fillim të vitit 2007, 12 vjeç, Bieber këndoi "So Sick" të Ne-Yo për një konkurs lokal të këndimit në Stratford dhe u rendit i dyti. Mallette postoi një video të shfaqjes në YouTube për familjen dhe miqtë e tyre për të parë. Ajo vazhdoi të ngarkonte videot e këngëve të këngës Bieber të këngëve të ndryshme R & B, dhe popullariteti i Bieber në këtë faqe u rrit.