>
BIOSHQIP

Amerika e Jugut (rajon)

South America (15)

Amerika e Jugut
Kontinent, kryesisht në katrorin juglindor të Tokës.

Amerika Jugore është kontinenti i katërt më i madh në botë, duke përfshirë një sipërfaqe prej 17.840.000 kilometra katrorë. Ajo është vendosur kryesisht në katrorin jugor të Tokës, dhe është e kufizu Amerika Jugore është shtëpia e një gamë të gjerë të kulturave, gjuhëve dhe peizazheve. Është shtëpia e ujit të lartë më të lartë në botë, Ujëvara Angel në Venezuelë, dhe botës....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2009, popullsia e këtij nenrajoni rezulton të jetë 385,742,554 banorë.
  • Kontinenti:
  • Sipërfaqja:
    17,843,000 km2
Shtetet
Harta
Foto