>
BIOSHQIP

Vlorë (qytet)

Vlorë (87)

Vlorë
qytet në Shqipëri

Vlora është qyteti i dytë më i madh në Shqipëri dhe kryeqyteti i qarkut të Vlorës. Ndodhet në jug të vendit në detin Jon, rreth 20 km (12 mi) në lindje të ngushticës së Otrantos , që lidh detin Adriatik me detin Jon. Qyteti është një port dhe një qendër për Rivierën Shqiptare. Është shtëpia e Universitetit të Vlorës dhe Portit të Vlorës....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2015, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 130,827 banorë.
Regjistrimi i popullsisë
2011
Viti:
2011
Popullsia:
79513
2015
Viti:
2015
Popullsia:
130827

200K

160K

120K

80K

40K

0K

Harta
Foto