>
BIOSHQIP
Biografia
Studimet e lart i perfundoi ne Konservatorin Shteteror te Tiranes ne degen e kompozicionit. Shpetim Kushta ka nje krijimtari te pasur ne muziken instrumentale dhe vokale. Ai ka kompozuar vepra instrumentale, si sonata, skerco, trio, fantazi per violonçel, poeme koncert per violine, poemen simfonike "Alarme te pergjakura", suita, rapsodi, uvertura, kantata, romanca etj. Shpetim Kushta eshte autor i shume kengeve te muzikes se lehte si, Mesnate, Mbajme ne sy lirine, kengeve per femije, Ron Rona Peperona, Jona dhe Barbi, si dhe autor i muzikes se disa filmve shqiptare, si, Fije qe priten, Kur hidheshin themelet etj. mban titullin "Artist i Merituar".