>
BIOSHQIP
MI

Mitrovicë (qytet)

Mitrovicë (87)

Mitrovicë
Qytet në Kosovë

Mitrovica është qyteti më i madh në Kosovë, gjendet në pjesën veriore të vendit. Është qendra administrative e rrethit të Mitrovicës. Qyteti është shtëpia e një popullsie prej mbi 200,000 banorësh, duke e bërë atë qytetin e dytë më të madh në Kosova pas kryeqytetit, Prishtinës. Qyteti është i njohur për rëndësinë e tij kulturore dhe historike, si dhe për jetën e tij të gjallë të natës. Mitrovica është një qendër kryesore ekonomike dhe industriale në Kosovë....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2011, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 71,601 banorë.
Harta
Foto