>
BIOSHQIP

Pejë (qytet)

Pejë (106)

Pejë
Qytet në Kosovë

Peja është kryeqyteti i rrethit të Pejës në Kosovë. I vendosur në brigjet e lumit Drin i Bardhë, është një nga qytetet më të vjetra në rajon, me një histori që daton në shekullin e IV para Krishtit. Është qendër administrative, ekonomike dhe kulturore e rajonit....

Popullsia:
Sipas regjistrimit të fundit, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 82,299 banorë.
Harta
Foto