>
BIOSHQIP

Korçë (qytet)

Korçë (75)

Korçë
qytet në Shqipëri

Korça është një qytet në Shqipërinë juglindore, që ndodhet pranë kufirit grek. Është qyteti i gjashtë më i madh në vend dhe kryeqyteti i qarkut të Korçës. Qyteti është i njohur për trashëgiminë e tij të pasur kulturore dhe është shtëpia e disa muzeve, galerive dhe monumenteve. Është gjithashtu një qendër e madhe industriale, me një industri të madhe tekstili dhe një numër fabrikash të tjera. Qyteti është gjithashtu i njohur për jetën e tij të gjallë të natës, me një numër baresh, klubesh etj....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2011, popullsia e këtij qyteti rezulton të jetë 51,152 banorë.
Harta
Foto