>
BIOSHQIP
Biografia
Djaloshi korçar e kishte prekur skenën qysh si fëmijë në skenat e shkollës dhe festivalet e fëmijëve në qytetin e Korçës. Asnjëherë nuk i kanë munguar duartrokitjet në paraqitjet e tij. Shquhet për zërin dhe këndimin e këndshëm të seranatave, njëkosisht dhe këngëve angleze. Të bësh karrier në vend të huaj është vështirësi e madhe. Por puna dhe dashuria për këngën e kanë sjell deri në kulmin e suksesit edhe këngëtarin Devis Xherahu. Djaloshi korçar e kishte prekur skenën qysh si fëmijë në skenat e shkollës dhe festivalet e fëmijëve në qytetin e Korçës. Asnjëherë nuk i kanë munguar duartrokitjet në paraqitjet e tij. Shquhet për zërin dhe këndimin e këndshëm të seranatave, njëkosisht dhe këngëve angleze. Pushimi në shtetin grek Devisit i solli fat, në fushën e këngës edhe pse ai në tokën greke ishte për pushime dhe një emision në një nga televizionet greke atë e bëri të pranishëm në muzikën helene. Është brezi i katërt i rritur në Korçë, dhe rrjedh nga një familje intelektualësh mësues të dy prindërit dhe këngën e ka trashëguar nga gjyshi i tij Vaskë Xherahu një nga themeluesit e korit karakteristik "LIRA" në Korçë. Skena e parë për Devisin si për gjithë korçarët ishte rruga me kalldërm e Korçës që do të thotë se ka qenë pjesëmarrës në festivalet e serenatave korçare si 13 vjeçar. Po ashtu Devis Xherahu eshte paraqitur edhe ne festivale te ndryshme ku kishte mjaft sukses si dhe neper emisione te ndryshme ku ai kendonte live kenget e ti me te bukura.

DËRGOI:
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}