>
BIOSHQIP

Azi (kontinent)

Asia (45)

Azi
Kontinent në Tokë, kryesisht në katrorin lindor të Tokës.

Azia është kontinenti më i madh në Tokë, duke përfshirë një sipërfaqe prej 17.212.000 milje katrorë. Ajo është e vendosur në katrorin lindor të Tokës dhe është e kufizuar nga Oqeani Arktik në Asia është shtëpia e më shumë se 4.5 miliard njerëz, duke e bërë atë kontinentin më të populluar në botë. Gjithashtu është edhe më i ndryshëm, me...

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2011, popullsia e këtij kontinenti rezulton të jetë 4,164,252,000 banorë.
  • Sipërfaqja:
    44,614,500 km2
Regjistrimi i popullsisë
1500
Viti:
1500
Popullsia:
243000000
1700
Viti:
1700
Popullsia:
436000000
1893
Viti:
1893
Popullsia:
800000000
1900
Viti:
1900
Popullsia:
947000000
2011
Viti:
2011
Popullsia:
4164252000

5B

4B

3B

2B

1B

0B

Harta
Foto