>
BIOSHQIP
Biografia
Michael Holbrook Penniman Jr., i njohur edhe si Mika, është një këngëtar britanik. Ai ishte vendosur kohët e fundit sipas kontratës nga Casablanca Records dhe Universal Music. Mika lindi ne Bejrut te Libanit si i treti prej gjithesej pese femije te nje nene libaneze dhe babai amerikan. Si pasoje e luftes zivile ne Liban familja e tij largohet nga mesi i viteve 80, si fillim ne Paris dhe me vone ne Londer. Per shkak te Dyslaxis (Legasthenie) pati ne shkolle shume probleme, per te cilat ai vihej shpesh ne loje nga bashkemoshataret. Per kete aresye e ema i dha 1 vit mesim privat ne shtepi. Ne kete kohe Mika filloi te interesohej per muziken. Ne moshen 11 vjecare Mika pati debutet e para si kengetar ne theatrin e Opera Royal (Royal Opera House), ne pjesen e Richard Strauß Gruaja pa Hije. Ne moshen 19 vjec ai largohet nga shtepia e prinderve per te studiuar Gjeologji. Dy jave me vone regjistrohet ne Kolegjin muzikor te Londres. Ai ka kontratë me Casablanca Records dhe Universal Music. Sipas disa burimeve thuhet që emri i tij i lindjes është Michael Holbrook Penniman. Vlen të thuhet se për një kohë të shkurtë ai zuri vendet e para të muzikës në shumë vende të Evropës. Në SHBA ka vendin XXVI.
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}