>
BIOSHQIP

Greqi (shtet)

Greece (99)

Greqi
Shtet në Evropën Juglindore

Greqia është një vend që ndodhet në rajonin juglindor të Evropës. Ajo është e kufizuar nga Deti Mesdhe në jug, Shqipëria dhe Maqedonia Veriore në veri, Bullgaria në lindje dhe Turqia në lindje. Greqia Greqia është një vend i bukur me një histori dhe kulturë të pasur. Është shtëpia e disa nga...

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2022, popullsia e këtij shteti rezulton të jetë 10,432,481 banorë.
Gjuhët e folura:
Greqisht
Demotik
 • Kontinenti:
 • Rajoni:
 • ISO:
  GRC
 • Kodi numerik:
  300
 • Prefiksi telefonik:
  +30
 • Kryeqyteti:
  Athens
 • Valuta:
  EUR (Euro)
 • TLD:
  .gr
 • Emri zyrtar lokal:
  Ελλάδα
 • Emoji:
  🇬🇷
 • Sipërfaqja:
  131,957 km2
Krahinat
Regjistrimi i popullsisë
1828
Viti:
1828
Popullsia:
753400
1856
Viti:
1856
Popullsia:
1062627
1861
Viti:
1861
Popullsia:
1096810
1896
Viti:
1896
Popullsia:
2443806
1907
Viti:
1907
Popullsia:
2631952
1920
Viti:
1920
Popullsia:
5536375
1928
Viti:
1928
Popullsia:
6204684
1940
Viti:
1940
Popullsia:
7344860
1951
Viti:
1951
Popullsia:
7632801
1960
Viti:
1960
Popullsia:
8331725
1961
Viti:
1961
Popullsia:
8398050
1962
Viti:
1962
Popullsia:
8448233
1963
Viti:
1963
Popullsia:
8479625
1964
Viti:
1964
Popullsia:
8510429
1965
Viti:
1965
Popullsia:
8550333
1966
Viti:
1966
Popullsia:
8613651
1967
Viti:
1967
Popullsia:
8684088
1968
Viti:
1968
Popullsia:
8740765
1969
Viti:
1969
Popullsia:
8772764
1970
Viti:
1970
Popullsia:
8792806
1971
Viti:
1971
Popullsia:
8831036
1972
Viti:
1972
Popullsia:
8888628
1973
Viti:
1973
Popullsia:
8929086
1974
Viti:
1974
Popullsia:
8962022
1975
Viti:
1975
Popullsia:
9046541
1976
Viti:
1976
Popullsia:
9188150
1977
Viti:
1977
Popullsia:
9308479
1978
Viti:
1978
Popullsia:
9429959
1979
Viti:
1979
Popullsia:
9548258
1980
Viti:
1980
Popullsia:
9642505
1981
Viti:
1981
Popullsia:
9729350
1982
Viti:
1982
Popullsia:
9789513
1983
Viti:
1983
Popullsia:
9846627
1984
Viti:
1984
Popullsia:
9895801
1985
Viti:
1985
Popullsia:
9934300
1986
Viti:
1986
Popullsia:
9967213
1987
Viti:
1987
Popullsia:
10000595
1988
Viti:
1988
Popullsia:
10036983
1989
Viti:
1989
Popullsia:
10089498
1990
Viti:
1990
Popullsia:
10156902
1991
Viti:
1991
Popullsia:
10256292
1992
Viti:
1992
Popullsia:
10369866
1993
Viti:
1993
Popullsia:
10465528
1994
Viti:
1994
Popullsia:
10553035
1995
Viti:
1995
Popullsia:
10634385
1996
Viti:
1996
Popullsia:
10709173
1997
Viti:
1997
Popullsia:
10776504
1998
Viti:
1998
Popullsia:
10834880
1999
Viti:
1999
Popullsia:
10882580
2000
Viti:
2000
Popullsia:
10917482
2001
Viti:
2001
Popullsia:
10951764
2002
Viti:
2002
Popullsia:
10983723
2003
Viti:
2003
Popullsia:
11018324
2004
Viti:
2004
Popullsia:
11055729
2005
Viti:
2005
Popullsia:
11092913
2006
Viti:
2006
Popullsia:
11127947
2007
Viti:
2007
Popullsia:
11163002
2008
Viti:
2008
Popullsia:
11186439
2009
Viti:
2009
Popullsia:
11187085
2010
Viti:
2010
Popullsia:
11153454
2011
Viti:
2011
Popullsia:
10815197
2011
Viti:
2011
Popullsia:
11123213
2012
Viti:
2012
Popullsia:
11092771
2013
Viti:
2013
Popullsia:
11027549
2014
Viti:
2014
Popullsia:
10775557
2017
Viti:
2017
Popullsia:
10760421
2021
Viti:
2021
Popullsia:
10432481
2022
Viti:
2022
Popullsia:
10432481

20M

16M

12M

8M

4M

0M

Harta
Foto