>
BIOSHQIP

Facebook Na Sjell Botën E Librit Në Prehrin Tonë

11-08-2018
GJITHÇKA EKZISTON NË XHEP Kurse krijuesi Imer Raçi, duke folur për rrjetet sociale dhe kultura, ka thënë për "Kosova Sot", se jemi në një kohë ku, çdo herë e më shumë artistët, siç ka thënë ai, krijuesit e të gjitha rrjedhave kulturore, publikimet, promovimet si dhe paralajmërimet për te rejat e tyre i paraqesin në "Facebook" e krejt kjo për arsye se po zëvendësohet ajo fizike me atë elektronike. Ai shton se kur ndalemi tek libri nuk e ka ndjesinë e asaj fizike njëjtë ai që është në mënyrë elektronike. Mirëpo, sipas tij, duke marrë parasysh zhvillimin elektronike në nivel global atëherë në Kosovë, ende nuk po zhvillohet në nivelin e duhur biblioteka elektronike gjë që do të na mundësonte lexim online të librit. "Faktikisht sot, gjithçka rreth shkrimeve mund të kesh në një xhep, pra, mjafton një celular i lidhur me internet. E kjo ka ndikuar që në botë të bëhet porositja online e librave. Faktikisht, përsëri po kthena tek libri fizik dhe ai elektronikes sepse këto te dyja janë bërë komplementare", ka thënë Raçi, duke shtuar se interneti mundëson qe artistet e rinj te bëjnë promovimin e tyre me lehtë, më lirë dhe më shpejt. Sipas tij, aty e bën seleksionimin lexuesi, pikërisht aty brenda pak çastesh nëse pëlqehet një shkrim i yti shpërndahet dhe lexohet në një masë të madhe dhe pse në shumë raste nuk respektohet e drejta e autorit qoftë edhe me iniciale të vetë autorit.
(Kosova-Sot)

Facebook Na Sjell Botën E Librit Në Prehrin Tonë