>
BIOSHQIP
Biografia
1988-1996
Ndjek shkollën fillore dhe merr pjesë në programe të ndryshme artistike apo televizive të organizuara nga pallati i Pionierëve apo Televizioni Shqiptartation.

1996 - 2000
Nxënëse në shkollën e mesme të gjuhëve të huaja dhe modele për stilistë të rëndësishëm ose në sfilata të rëndësishme.

1999
Krijuese dhe drejtuese e programit muzikor HIT PARADE në Alba TV.

2000
Drejtuese e talent showt "13x3" në TV Klan. Krijuese e një video satirike me aktorë dhe regjisorë të famshëm shqiptarë, gjatë Festivalit Kombëtar të Filmit në TV Klan. Drejtuese e koncertit recital të grupit Boney M në TV Klan.

2001 - 2005
Studente në degën e regjisë në Akademinë e Arteve të Bukura të Tiranës.

2001 - 2003
Themeluese dhe drejtuese e shoqatës së të rinjve të pavarur "IYA". Bashkëorganizimi dhe promovimi i vëllimit me poezi e titulluar "Zhaku" në një aktivitet të titulluar "Më në fund për pedagogët" ku artistë të rinj të arteve pamore dhe performative prezantonin krijimet e tyre në një atelier të Akademisë së Arteve. Drejtuese e Festivalit të të Rinjve në Radio Televizionin Shqiptar. Drejtuese e Festivalit Kombëtar të Këngës në Prishtinë në RTV21. Aktore dhe regjisore shfaqjesh te vogla teatrale në Akademinë e Arteve. Drejtuese ekzekutive e projekteve te organizuara me shoqaten "Independent Youth Activities". Takime tre ditore mes studentëve të universiteve të vendeve të ballkanit, ku u diskutua rreth Mitologjisë dhe Mitizimit. Lidhjeve dhe ndarjeve mes vendeve me histori të përbashkëta dhe të ndryshme njëkohësisht. / Urat e Komunikimit përmes Mitit. Skenariste dhe drejtuese e edicionit të parë të festivalit "Mikrofoni i Artë".

2003
Në Shtator 2003, Zhaku merr pjesë në Mikrofoni I Artë 2003 me këngën "Kurre S'do Ta Dish". Autore dhe drejtuese e programit radiofonik "INDIGO" me poezi dhe muzikë të shekullit 20 dhe 21 në radion BOOM BOOM. Aktore e rolit të Kamilës në shfaqjen "Kamila e ëngjëjve" në Teatrin Kombëtar, si pjesë e një projekti kundër trafikimit të vajzave dhe grave. Drejtuese festivalesh kënge në Tiranë dhe Prishtinë. Aktore dhe regjisore shfaqjesh te vogla teatrale në Akademinë e Arteve. Publikimi i poemës "Madhësisht".

2004-2005
Autore dhe drejtuese e 2 sezoneve të reality showt "Kafazi i Artë 2 dhe 3 "i transmetuar në News 24, TVSH dhe TVA. Aktore dhe asistent regjisore në shfaqjen "Kopraci" nga Moliere në Teatrin Kombëtar. Autore dhe drejtuese e talk showt radiofonik "Indigo" në radio RASH. Regjisore e shfaqjes "Pritja", vënë në skenën e Akademisë së Arteve. Regjisore e shfaqjes "Mbi divan", vënë në skenën e Akademisë së Arteve.

2006 - 2007
Autore dhe drejtuese e talk showt argëtues dhe edukues për dy sezone "Metropolitan show 1 & 2". Autore dhe regjisore e serialit satirik "Shatrapatra" për 30 javë në Vizion Plus. Regjisore e shfaqjes "Mbreti po vdes" E. Jonesko, vënë në skenën e Teatrit Kombëtar. Asistent pedagoge e regjisë dhe mjeshtërisë së aktorit në Akademinë e Arteve në kursin e dytë regji. Pjesëmarrëse si artiste në Ekspozitën Ndërkombëtare të Artit Pamor, "Onufri 2007", në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë, me instalacionin "Dhoma nr. 7, spitali nr. 5".

2008 - 2010
Autore dhe drejtuese e talk showt radiofonik "Kopirajt" në Top Albania radio për sezonin e parë dhe në radio NRG për sezonin e dytë. Opinioniste në gazetat Panorama, Korrieri, Tema dhe në programe tematike televizive. Drejtuese e promocionit në një kompani shpërndarje produktesh për të rritur, "Pri-mall". Aktore në rolin e Merkel, në shfaqjen "Harvey", vënë në skenën e Akademisë së Arteve. Krijuese e kopirajteve në studion për krijimin e ideve të ndryshme mbi komunikimin në publik, multimedia dhe mass media "Kopirajt sh.p.k". Publikimi i Video këngës "A je në Metro" në radiot dhe televizionet shqiptare. Asistent pedagoge e regjisë dhe mjeshtërisë së aktorit në Akademinë e Arteve në kursin e katërt regji. Mbledhje fondesh për restaurimin e Teatrit të Kukullave dhe krijimi i ekspozitës mbi historikun e godinës, qysh në zanafillën e tij si godinë zyrtare në kohën e mbretërisë. Autore, regjisore dhe aktore e shfaqjes "Për trupin, nga Koka", vënë në skenën e Akademisë së Arteve dhe pjesëmarrëse në Festivalin ballkanik të teatrove në Prishtinë. Autore dhe regjisore e radiodramës "Mirëdita jam një grua", transmetuar në Radio Tirana, për javën e dhunës kundër femrave dhe e shfaqjes "Një nga ditët e mija", në skenën e Akademisë së Arteve.

2011
Krijuese e markës "HARAXHUKU", një mënyrë kreative e arredimit, dizajnit dhe veshjeve. Bashkëorganizatore e tubimit të 21 Korrikut në mbrojtje të godinës së Piramidës dhe në kundërshtim me ligjin antikushtetues të votuar në parlament. Autore dhe regjisore e serialit satirik "Zhou Shou", transmetuar në kanalin "T" në Digitalb. Krijuese dhe performuese e nje albumi muzikor elektronik të paraqitur në Qendrën Kulturore Tirana Ekspres.

2012
Në Nëntor 2012, Zhaku merr pjesë në Kënga Magjike 2012 me këngën "Aman Aman", në bashkëpunim me Kristian.
DËRGOI: