>
BIOSHQIP
Biografia
Talenti i Mira Konçit u zbulua në fundin e viteve '80 nga kantautori Gjergj Leka. U organizua një koncert recital për prezantimin e saj në publik dhe u transmetua nga Radio Televizioni Shqiptar. Një mega-koncert, një mega-prezantim që bëri xhelozë këngëtarët më me zë të asaj kohe. Mira sillte një fryme të re në muzikën e atyre viteve që qante për ndryshim. Pas këtij prezantimi, Mira Konçi u bë protagoniste absolute e festivaleve të viteve në vazhdim. Njohja me Shpëtim Saraçin, bëri që ata të dominonin skenën e muzikës shqiptare për vite me radhë duke sjellë këngë që këndohen edhe sot. Pas martesës me Shpëtimin, Mira u largua nga muzika për t'iu dedikuar familjes së saj. Mira dhe Shpëtimi kanë dy fëmijë, Drini dhe Era. Aktualisht jetojne ne SHBA.

Në Dhjetor 1990, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 29-të në RTSH me këngën "Bashkon Zemrat", në bashkëpunim me Foel Grillo.

Në Dhjetor 1990, Redon Makashi & Mira Konçi marrin pjesë në Festivali i 29-të në RTSH me këngën "Ndoshta Ishte Dashuri".

Në Dhjetor 1991, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 30-të në RTSH me këngën "Miresi".

Në Maj 1992, Mira Konçi & Genc Dashi marrin pjesë në Këngët E Stinës 1992 me këngën "Emocioni".

Në Dhjetor 1992, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 31-të në RTSH me këngën "Horizont".

Në Dhjetor 1993, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 32-të në RTSH me këngën "Rri Me Mua".

Në Dhjetor 1994, Mira Konçi merr pjesë në Festivali i 33-të në RTSH me këngën "Te Sotmen Jeto".

Në vitin 1994, Mira Konçi publikon albumin "Të Sotmen Jeto".

Në Dhjetor 1996, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 35-të në RTSH me këngën "Fatit I Besoj".

Në Maj 1997, Mira Konci merr pjesë në Këngët E Stinës 1997 me këngën "Ninulla E Nënës".

Në Dhjetor 1997, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 36-të në RTSH me këngën "Fjalët Magjike".

Në Dhjetor 1998, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 37-të në RTSH me këngën "Zemrat Presin".

Në Nëntor 2000, Mira Konci merr pjesë në Kënga Magjike 2000 me këngën "Je Vetem Ti".

Në Tetor 2001, Mira Konci & Redon Makashi marrin pjesë në Kënga Magjike 2001 me këngën "Muzika".

Në Dhjetor 2002, Mira Konci merr pjesë në Festivali i 41-të në RTSH me këngën "Brenda Vetes Me Merr".

Në vitin 2005, Mira Konçi publikon albumin "E Pathëna Fjalë".

Në Qershor 2006, Mira Konci merr pjesë në VFM 2006 me këngën "E Pathena Fjale".

Në Nëntor 2002, Mira Konci merr pjesë në Kënga Magjike 2002 me këngën "E Pathena Fjale".

Në Dhjetor 2007, Mira Konci & Redon Makashi marrin pjesë në Festivali i 46-të në RTSH me këngën "Nen Nje Qiell".

Në Nëntor 2009, Mira Konci merr pjesë në Kënga Magjike 2009 me këngën "Sy Femije".

Më datë 7 Dhjetor 2021, Mira Konci & Faton Macula publikojnë videoklipin "Era".