>
BIOSHQIP
Biografia
Gjatë karrierës së tij, Elton Deda mori mori pjesë në festivale të ndryshme. Shfaqja e parë e Eltonit në TV ishte në fillim të viteve 80, kur ai këndoi "Koha ne pentagramin tim", dedikuar babait të tij Ferdinant Deda, i cili në atë kohë ishte një dirigjent shumë popullor.

Fillimet e tij ishin me grupin "Tingulli i Zjarrtë", dhe ka marrë çmimin "Best Group Award". Elton Deda ishte nje nga artistet më te popullarizuar në vitet '90. Së bashku me grupin e tij, ata kanë marrë pjesë në FESTIVALIN E KENGES disa herë.

Në vitin 1993, u largua nga Tingulli I Zjarrtë dhe formoi "Aneroid grup", duke filluar eksperimente e stile të reja. Albumi i tij i parë ishte "Bota është juaji", i cili u paraqit gjatë koncertit të tij. Ne te njejten kohe regjistroi me grupin Thunderway albumin e vetem dhe mjaft te njohur "The Order Executors (1993). Ai ishte pjesë e grupit për më shumë se 1 vit. Me pas i dedikohet karrieres se tij solo.

DËRGOI:
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}