>
BIOSHQIP
Biografia
Bashkim Alibali është një nga këngëtarët më në zë shqiptarë. Lindur në Tiranë më 25 tetor 1957 dhe rritur në Shkodër, ai ka një jetë interesante, mbushur me ngjarje, ku pasioni dhe këmbëngulja i kanë dhënë një vend të nderuar në radhët e këngëtarëve më të shquar shqiptarë. I qeshur dhe plot humor, ai ka ditur të ngrihet mbi çdo barrierë të kohës, ku magjia e zërit ka qenë çelësi i sukseseve në jetë. Si shumë këngëtarë bashkëkohës Festivali i 11-të e mënjanoi nga skena, por jo nga dëshira për këngën. Në biseda shokët shpesh e ngacmojnë për rigorozitetin e tij në veshje dhe pamje. Eshtë ndoshta i vetmi këngëtar shqiptar që nuk ka dalë asnjëherë nga shtëpia pa i hequr një brisk faqeve. Miqtë e tij janë kompozitorët, këngëtarët, autorët e teksteve me të cilët diskuton gjerësisht për këngën, huazimet dhe rolin dhe pozicionin që ajo duhet të ketë në kulturën dhe shoqërinë e sotme shqiptare.
Deformimet e këngës shqiptare për të janë shembull i keq që denigrojnë shtratin më të ngrohtë dhe më të sinqertë të kulturës së mirëfilltë shqiptare. I qeshur, i qetë, jetën e përkufizin si një udhëtim, ku njeriu duhet të punojë për të gjetur vetveten, duke respektuar vlerat dhe shmangur të kundërtat.

Në Dhjetor 1971, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 10-të në RTSH me këngën "Qyteti Punetor".

Në Dhjetor 1972, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën "Nata E Fundit E Studenteve".

Në Dhjetor 1978, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 17-të në RTSH me këngën "Hapet Vallja".

Në Dhjetor 1980, Valdete Hoxha & Bashkim Alibali marrin pjesë në Festivali i 19-të në RTSH me këngën "Kush Je Ti Që Më Tremb Dhentë".

Në Dhjetor 1981, Valdete Hoxha & Bashkim Alibali marrin pjesë në Festivali i 20-të në RTSH me këngën "Drita E Kongreseve".

Në Dhjetor 1982, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 21-të në RTSH me këngën "Ne Balle Te Brigades".

Në Dhjetor 1982, Valdete Hoxha & Bashkim Alibali marrin pjesë në Festivali i 21-të në RTSH me këngën "Gezuar Shoke".

Në Dhjetor 1983, Bashkim Alibali & Eduart Jubani marrin pjesë në Festivali i 22-të në RTSH me këngën "Jam I Yti I Toka Meme".

Në Dhjetor 1983, Valdete Hoxha & Bashkim Alibali marrin pjesë në Festivali i 22-të në RTSH me këngën "Festa E Lirise".

Në Dhjetor 1984, Bashkim Alibali & Eduart Jubani marrin pjesë në Festivali i 23-të në RTSH me këngën "Takim Pas Vitesh".

Në Dhjetor 1984, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 23-të në RTSH me këngën "Çel Si Gonxhe Dashuria".

Në Mars 1985, Bashkim Alibali merr pjesë në Kur Vjen Pranvera 1985 me këngët "Në Duart E Nënës" dhe "Dhurata".

Në Dhjetor 1985, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 24-të në RTSH me këngën "Lulet E Molles".

Në Dhjetor 1985, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 24-të në RTSH me këngën "Per Ty Baba".

Në Mars 1986, Bashkim Alibali merr pjesë në Kur Vjen Pranvera 1986 me këngët "Ti Nuse Më Vjen Sot" dhe "Të Duam Pranverë".

Në Dhjetor 1986, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 25-të në RTSH me këngën "Shalli I Kaltër I Rinisë".

Në Dhjetor 1986, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 25-të në RTSH me këngën "Kur Flasin Zemrat".

Në Mars 1987, Bashkim Alibali merr pjesë në Kur Vjen Pranvera 1987 me këngën "Mes Bukurive".

Në Dhjetor 1988, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 27-të në RTSH me këngën "S'ma Njohe Zemrën".

Në Dhjetor 1989, Bashkim Alibali & Mimoza Dhamo marrin pjesë në Festivali i 28-të në RTSH me këngën "Borë Me Hënë".

Në Maj 1997, Bashkim Alibali merr pjesë në Këngët E Stinës 1997 me këngën "Je Si Prush".

Në Maj 1998, Bashkim Alibali merr pjesë në Këngët E Stinës 1998 me këngën "Ëndërr E Vjetër".

Në Dhjetor 2001, Bashkim Alibali & Irma Libohova marrin pjesë në Festivali i 40-të në RTSH me këngën "Taverna E Vjeter".

Më datë 19 Shkurt 2009, Artistet E Shkodres publikon videoklipin "Atdheut". Muzika e këngës u punua nga Zef Coba, teksti u shkrua nga Gjergj Fishta, ndërsa për orkestrimin u kujdes Shpëtim Saraçi.

Në Dhjetor 2011, Bashkim Alibali merr pjesë në Festivali i 50-të në RTSH me këngën "Kengen Time Merr Vehte".

Në Mars 2014, Bashkim Alibali merr pjesë në Kenga Ime 2014 me këngën "Kacurrelat".

Në Mars 2014, Bashkim Alibali merr pjesë në Kenga Ime 2014 me këngën "Shkodra Zemra Jeme".

Më datë 7 Dhjetor 2018, Bashkim Alibali & Lule Merkulaj publikojnë videoklipin "Don Zhuan".
DËRGOI: