>
BIOSHQIP
Biografia
Prindërit e tij janë nga Kruja dhe e kanë quajtur djalin e tyre pas mbretit ilir, "GENT", një mbreti i fuqishëm i Ilirisë, sepse donin që biri i tyre të trashëgonte fronin e mbretit në karrierën e tij. Që kur ishte fëmijë ai filloi të dëgjonte muzikë Hip Hop të këngëtarëve të famshëm të asaj kohe në Shqipëri, dhe në të njëjtën kohë filloi të këndonte Hip Hop para pasqyrës. Vëllezërit e tij e panë atë që ai e donte muzikën dhe për këtë arsye ata ishin aty për ta ndihmuar atë që të fillonte rrugën e karrierës së tij. Një nga vëllezërit e tij e ndihmoi të bënte tekstet e tij të para dhe rreh, ndërsa vëllai tjetër e ndihmonte atë psikologjikisht. Xhenty filloi të këndonte para të gjithë nxënësve në shkollën e tij dhe në partitë e shkollës. Pas disa regjistrimeve në studiot muzikore të Tiranës, ai filloi të ishte pjesë e koncerteve të ndryshme dhe garave muzikore. Pas disa kohësh në vitin 2010, së bashku me vëllezërit e tij dhe një mik ai ndërtoi një studio muzikore të quajtur Radical Records.

Radikal Records u krijua për të bërë këngët e tij muzikore, dhe në të njëjtën kohë për të prodhuar këngë për këngëtarë të ndryshëm. Xhenty ishte prodhuesi i parë i Radical Records dhe akoma sot vazhdon prodhimin e këngëve për këngëtarë të ndryshëm. Gjatë kësaj kohe Xhenty ka prodhuar qindra këngë, ku një pjesë e mirë janë këngët e tij dhe ai vazhdon sot prodhimin e këngëve në Radical Records.

DËRGOI:
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}