>
BIOSHQIP
Biografia
Pasioni i saj per muziken ka fillluar qe ne moshe te vogel, me pjesmarrjet ne aktivitetet shkollore. Me pas me vazhdimin e studimeve per kanto. Në vitin 2012, Vojsava Alia merr pjesë në X Factor Albania 1, pasuar po me pjesemarrjen ne Kenga Magjike. Me nje ze te mrekullueshem ajo ka arritur te fitoje mbeshtjet e publikut shqiptar kudo ata ndodhen. Faktuar kjo nga koncertet e ndryshme te mbajtura jashte Shqiperise si: Suedi, Itali, Greqi etj.Vojsava Alia eshtë tekstshkruese e disa këngëve mjaft të njohura. Ka bashkpunuar me këngëtarë të ndryshëm dhe sot vazhdon të punoj dhe të kompozojë!
Evente
Në vitin 2012, Vojsava Alia merr pjesë në X Factor Albania 1.

Në Nëntor 2012, Vojsava Aliaj merr pjesë në Kënga Magjike 2012 me këngën "Brenge Zemre".

Më datë 21 Tetor 2013, Vojsava Aliaj publikon videoklipin "Te Dua Bandill".

Në Maj 2014, Vojsava Aliaj merr pjesë në Top Fest 11 me këngën "Imi Do T'jesh".

Më datë 29 Janar 2015, Vojsava Alia & Mikel Rapaj publikojnë videoklipin "Nuse Te Percjellim Sot".

Më datë 9 Qershor 2016, Vojsava Aliaj publikon videoklipin "Motrat Per Vellane". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti, teksti u shkrua nga Vojsava Alia, ndërsa për orkestrimin u kujdes Ervin Gonxhi. Videoklipi u prodhua nga Swart Production.

Më datë 5 Prill 2017, Vojsava Alia publikon videoklipin "Fjale".

Më datë 21 Qershor 2017, Vojsava Alia & Bledar Hoxhaj publikojnë videoklipin "Fjalet E Nenes".

Më datë 16 Dhjetor 2017, Vojsava Alia publikon videoklipin "Jemi". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti, teksti u shkrua nga vetë Vojsava Alia.

Më datë 20 Qershor 2018, Vojsava Alia publikon videoklipin "Aman Mike, Aman Xhane". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti, Vojsava Alia, teksti u shkrua nga vetë Vojsava Alia, ndërsa për orkestrimin u kujdes Vani Rushiti.

Më datë 11 Janar 2019, Vojsava Alia publikon videoklipin "Meraku" dhe është kujdesur vetë për tekstin dhe muzikën e këngës. Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania Four Infinit Production.

Më datë 5 Prill 2019, Vojsava Alia publikon videoklipin "Kolazh Me Këngë Çame". Orkestrimi i këngës u punua nga Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania Four Infinit Production.

Më datë 26 Prill 2019, Vojsava Alia publikon videoklipin "Kolazh Fryn Veri". Videoklipi u prodhua nga kompania Four Infinit Production.

Më datë 5 Maj 2019, Vojsava Alia publikon videoklipin "Kolazh As E Vogel As E Madhe". Orkestrimi i këngës u punua nga Vani Rushiti.

Më datë 18 Qershor 2019, Vojsava Alia publikon videoklipin "Nusja Mashallah". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti, teksti u shkrua nga Vojsava Alia, ndërsa për orkestrimin u kujdes Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania Four Infinit Production.

Më datë 31 Gusht 2019, Vojsava Alia publikon videoklipin "A Me Do, Sa Me Do". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti, teksti u shkrua nga Vojsava Alia, ndërsa për orkestrimin u kujdes Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania Four Infinit Production.

Më datë 12 Mars 2020, Vojsava Alia publikon videoklipin "Po Vijne Krushqit". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Vojsava Alia. Videoklipi u prodhua nga kompania Four Infinit Production.

Më datë 10 Tetor 2020, Vojsava Alia publikon videoklipin "Nje Dite Do Martohesh". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti & Vojsava Alia, teksti u shkrua nga Vojsava Alia, ndërsa për orkestrimin u kujdes Vani Rushiti.

Më datë 24 Dhjetor 2020, Vojsava Alia publikon videoklipin "Dasma E Madhe (Kolazh)". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti & Vojsava Alia, teksti u shkrua nga Vojsava Alia, ndërsa për orkestrimin u kujdes Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania Four Infinit Production.

Më datë 12 Mars 2021, Vojsava Alia publikon videoklipin "Dorë Për Dore". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Vojsava Alia, teksa për arranzhimin u kujdes Vani Rushiti.

Më datë 19 Gusht 2021, Vojsava Alia publikon videoklipin "Pik Te Dobet". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Vojsava Alia, teksa për arranzhimin u kujdes Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 17 Dhjetor 2021, Vojsava Alia publikon videoklipin "Ç'me Hengri Kjo Dashuria".

Më datë 26 Shkurt 2022, Vojsava Alia publikon videoklipin "Thelleze E Kuvlise". Kënga u orkestrua nga Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 9 Korrik 2022, Vojsava Alia publikon videoklipin "Ahh Dashni". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Vojsava Alia, teksa për arranzhimin u kujdes Vani Rushiti.

Më datë 3 Dhjetor 2022, Vojsava Alia publikon videoklipin "Larg Syve". Muzika e këngës vjen në bashkëpunim nga Krenar Seiti & Vani Rushiti, ndërsa orkestrimi është sjellë i punuar nga Vani Rushiti.

Më datë 25 Dhjetor 2022, Vojsava Alia publikon videoklipin "Familja Mbi Gjithcka". Muzika e këngës vjen si bashkëpunim nga Vojsava Alia & Vani Rushiti, teksa teksti u shkrua nga vetë Vojsava Alia.

Më datë 20 Shkurt 2023, Vojsava Alia publikon videoklipin "Gezuar Pervjetorin". Muzika e këngës u punua nga Vani Rushiti, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Vojsava Alia.

Më datë 20 Qershor 2023, Vojsava Alia publikon videoklipin "Uratat Ke Ne Paje". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Krenar Seiti, ndërsa orkestrimi u realizua nga Vani Rushiti.

Më datë 26 Qershor 2023, Vojsava Alia publikon videoklipin "Jarani". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Vani Rushiti & Krenar Seiti kanë realizuar bashkë muzikën, ndërsa për tekstin e kësaj kënge janë kujdesur Vojsava Alia & Krenar Seiti. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 20 Korrik 2023, Vojsava Alia publikon videoklipin "Qaj E Qesh". Teksti i këngës u përgatit nga vetë Vojsava Alia, teksa për arranzhimin u kujdes Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 28 Nëntor 2023, Vojsava Alia publikon videoklipin "Gërsheti 7 Pëllëmbë (Kolazh)". Muzika e këngës vjen si bashkëpunim nga Vani Rushiti & Vojsava Alia, tekstin e shkroi vetë Vojsava Alia, teksa për arranzhimin u kujdes Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 16 Dhjetor 2023, Vojsava Alia publikon videoklipin "Shpirti Ma Di". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Vojsava Alia, teksa për arranzhimin u kujdes Vani Rushiti. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Në vitin 2024, Vojsava Alia publikon albumin "Live 2024".

Më datë 19 Prill 2024, Vojsava Alia publikon videoklipin "Shtatë Çika Të Ka Syri". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Vojsava Alia. Videoklipi u prodhua nga MAX Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Bio Records.

Më datë 13 Qershor 2024, Vojsava Alia publikon videoklipin "E Bukura E Vëllait". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Vojsava Alia. Videoklipi u prodhua nga MAX Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Bio Records.