>
BIOSHQIP

Afrikë (kontinent)

Africa (5)

Afrikë
Kontinent në hemisferat veriore dhe jugore të Tokës

Afrika është kontinenti i dytë më i madh në botë, duke mbuluar një sipërfaqe prej rreth 11.7 milion milje katrorë. Ajo gjendet në hemisferën veriore dhe atë jugore të Tokës. Ajo është e kufizuar nga Deti 3 miliardë Afrika është shtëpia e 54 vendeve, dhe është kontinenti më i populluar në botë, me një popullsi të estimuar prej 1.3 miliardë....

Popullsia:
Sipas statistikave të vitit 2018, popullsia e këtij kontinenti rezulton të jetë 1,275,920,972 banorë.
  • Sipërfaqja:
    30,271,000 km2
Rajonet
Regjistrimi i popullsisë
1893
Viti:
1893
Popullsia:
200000000
2013
Viti:
2013
Popullsia:
1100000000
2016
Viti:
2016
Popullsia:
1200000000
2018
Viti:
2018
Popullsia:
1275920972

2B

1.6B

1.2B

0.8B

0.4B

0B

Harta
Foto