>
BIOSHQIP
Biografia
Shqipja është ngjitu për herë të parër në skenë në moshën 12 vjeçare dhe talenti i saj është zbuluar krejtësisht papritur, në një orë mësimi, prej ku më pas u aktivizua në SHKA "Agimi" në Prizren. Kënga e parë e saj ka qenë "Hajde hajde kosovare". Ajo pesë vite me radhë ka kënduar nëpër koncerte solidare, këngë kushtuar familjeve të rrezikuara, minatorëve shqiptarë dhe fondit të qeverisë së Kosovës.

Ka fituar disa çmime, siç janë: çmimin e parë në festivalin "Kosovarja këndon '83", çmimi "Mikrofoni i artë", në Radio Prishtinën 1987, e shumë të tjerë.
DËRGOI:

Evente
Në vitin 1990, Shqipe Kastrati publikon albumin "Pyet Kosova Kush Lufton".

Në vitin 2004, Shqipe Kastrati publikon albumin "Kthimi I Mergimtarit".

Në vitin 2005, Motrat Mustafa, Nazife Bunjaku & Shqipe Kastrati publikojnë albumin "Kreshtat E Kosoves".

Në vitin 2005, Motrat Mustafa, Nazife Bunjaku & Shqipe Kastrati publikojnë albumin "Bilbilat Per Ju".

Në vitin 2006, Motrat Mustafa, Nazife Bunjaku & Shqipe Kastrati publikojnë albumin "Amanet Na I Kan Lan Plisat".

Më datë 28 Mars 2008, Shaban Jetishi & Shqipe Kastrati publikojnë videoklipin "Dashuria S'ka Kufi".

Në Qershor 2008, Shqipe Kastrati merr pjesë në Polifest 2008 me këngën "Gishtat Me Dukat".

Në vitin 2008, Shqipe Kastrati publikon albumin "Live".

Në vitin 2008, Nazife Bunjaku & Shqipe Kastrati publikojnë albumin "Hite Të Folklorit Ndër Vite".

Në vitin 2009, Shqipe Kastrati publikon albumin "Do Të Iki Nëno".

Në vitin 2011, Shqipe Kastrati, Mahmut Ferati & Shaqir Cervadiku publikojnë albumin "Bukuroshja E Kosoves".

Më datë 11 Tetor 2012, Argjend Lloga & Flori Lloga publikojnë videoklipin "Gurmbeti", në bashkëpunim me Shqipe Kastrati.

Më datë 6 Shtator 2014, Shqipe Kastrati publikon videoklipin "Këngë Për Avni Rustemin".

Më datë 25 Janar 2017, Shqipe Kastrati publikon videoklipin "Prizren".

Më datë 18 Dhjetor 2017, Shqipe Kastrati publikon videoklipin "M'ke Lëndu". Muzika e këngës u punua nga Fatos Canolli, teksti u shkrua nga Rifat Maxhuni, ndërsa për orkestrimin u kujdes Fatos Canolli.

Më datë 5 Tetor 2019, Shqipe Kastrati publikon videoklipin "Jam Shqiptare Ne Mergim".

Më datë 15 Shtator 2023, Shqipe Kastrati publikon videoklipin "Ndarja Dhemb". Muzika dhe orkestrimi i këngës janë shkruar nga Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga kompania MProduction.