>
BIOSHQIP
Biografia
Eshte një ndër producentët më të njohur shqiptarë. Ai është i martuar me këngëtaren e famshme Mimoza Mustafa dhe kanë 2 fëmijë. Jeton në Prishtinë dhe është një ndër këngëtarët më të famshëm shqiptarë. Shkumbin Kryziu është edhe producent i shtëpisë filmike "Labia Film".

Në Qershor 2003, Shkumbin Kryeziu merr pjesë në PoliFest 2003 me këngën "Te Kujtoj".

Në vitin 2002, Shkumbin Kryeziu publikon albumin "Eurodike".

Më datë 24 Qershor 2011, Mimoza Mustafa & Shkumbin Kryeziu publikojnë videoklipin "Trenat Pa Binare". Me këtë këngë, Mimoza Mustafa & Shkumbin Kryeziu marrin pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 10 në vitin 2011.

Më datë 28 Shkurt 2013, RTV21 Stars publikon videoklipin "Vendi Im".

Më datë 23 Prill 2016, Shkumbin Kryeziu publikon videoklipin "Flokëzezë". Muzika e këngës u punua nga vetë Shkumbin Kryeziu, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Dritero Shaqiri.

Më datë 25 Nëntor 2016, Mimoza Mustafa & Shkumbin Kryeziu publikojnë videoklipin "Qelibar". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Shkumbin Kryeziu. Videoklipi u prodhua nga kompania Labia.

Më datë 12 Tetor 2018, Shkumbini & Bardhi publikojnë videoklipin "Bahet Mirë".

Më datë 24 Korrik 2020, Shkumbin Kryeziu publikon videoklipin "Mos Me Thuaj Lamtumire". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Shkumbin Kryeziu.