>
BIOSHQIP
Biografia
Ai është një nga këngëtarët më të spikatur të rrymës rrok dhe kjo jo rastësisht pasi kënga është e trashëguar në genet e tij. Ai është shkëputur nga grupi i tij “Burn” dhe prej vitesh ka krijuar nje karriere solo mjaft te suksesshme.

Në Nëntor 2012, Aleksandër Gjoka & Renis Gjoka marrin pjesë në Kënga Magjike 2012 me këngën "I Njejti Do Mbetem".

Më datë 10 Korrik 2013, Renis Gjoka publikon videoklipin "Apo E Kam Gabim?". Muzika e këngës u punua nga vetë Renis Gjoka, teksti u shkrua nga Pandi Laço, ndërsa për orkestrimin u kujdes Gent Myftaraj. Me këtë këngë, Renis Gjoka merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 13 në vitin 2014.

Më datë 28 Gusht 2013, Renis Gjoka publikon videoklipin "Une Dhe Gogoli". Muzika e këngës u punua nga vetë Renis Gjoka, teksti u shkrua nga Edmond Tupe, ndërsa për orkestrimin u kujdes Gent Myftaraj. Me këtë këngë, Renis Gjoka merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 12 në vitin 2013.

Në Dhjetor 2013, Renis Gjoka merr pjesë në Festivali i 52-të në RTSH me këngën "Mjegulla".

Në Mars 2014, Renis Gjoka merr pjesë në Kenga Ime 2014 me këngën "Falmi Sytë E Shkruar".

Në Mars 2014, Renis Gjoka merr pjesë në Kenga Ime 2014 me këngën "Mos E Vra".

Në Nëntor 2014, Renis Gjoka merr pjesë në Kënga Magjike 2014 me këngën "Dashuria Ime Ti".

Në Shtator 2015, Renis Gjoka merr pjesë në Kënga Magjike 2015 me këngën "Nuk Ka Si Ti".

Në Dhjetor 2015, Renis Gjoka merr pjesë në Festivali i 54-të në RTSH me këngën "Ato Që S'ti Them Dot".

Më datë 11 Korrik 2016, Renis Gjoka publikon videoklipin "Po Tani?". Muzika e këngës u punua nga Endrit Shani, teksti u shkrua nga vetë Renis Gjoka.

Më datë 10 Mars 2017, Renis Gjoka publikon videoklipin "Sot". Muzika e këngës u punua nga Renis Gjoka, Gent Myftaraj, teksti u shkrua nga vetë Renis Gjoka, ndërsa për orkestrimin u kujdes Gent Myftaraj.

Më datë 14 Qershor 2017, Renis Gjoka publikon videoklipin "Ia Mbathim Bashke". Muzika e këngës u punua nga vetë Renis Gjoka, teksti u shkrua nga vetë Renis Gjoka.

Më datë 13 Prill 2018, Renis Gjoka publikon videoklipin "Superstar".

Më datë 27 Janar 2020, Renis Gjoka publikon videoklipin "Loja". Muzika e këngës u punua nga Renis Gjoka. Produksioni audio u realizua nga Kachinari (Gjergj Kaçinari). Me këtë këngë, Renis Gjoka merr pjesë në Festivali I 58-Të Në Rtsh në vitin 2019.

Më datë 22 Shtator 2021, Renis Gjoka publikon videoklipin "Fjalët". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Renis Gjoka. Produksioni audio u realizua nga Tull Production.

Në vitin 2022, Renis Gjoka publikon albumin "Sun & Stars".

Më datë 28 Qershor 2022, Renis Gjoka publikon videoklipin "Cep Me Cep", në bashkëpunim me Eneda Tarifën. Për muzikën e këngës kanë punuar bashkarisht Renis Gjoka & Eneda Tarifa, ndërsa tekstin e shkroi Eneda Tarifa. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 5 Korrik 2022, Renis Gjoka & Big Basta publikojnë videoklipin "Një Hap Përpara (Rikthimi)". Muzika e këngës u punua nga Endrit Shani, ndërsa teksti u shkrua nga Big Basta.

Më datë 15 Gusht 2022, Renis Gjoka publikon videoklipin "Për Ty Tiron". Kënga është kompozuar nga Luan Zhegu. Videoklipi u prodhua nga MAX Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Shpëtim Saraçi.

Më datë 29 Mars 2023, Renis Gjoka publikon videoklipin "Ëndrra Jonë". Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Renis Gjoka, Tull Production & Young Klik kanë realizuar bashkë muzikën dhe tekstin e kësaj kënge. Produksioni audio u realizua nga Tull Production.

Më datë 30 Prill 2023, Renis Gjoka & Eugent Bushpepa publikojnë videoklipin "Rezisto".

Në Maj 2023, Renis Gjoka merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 20 me këngën "Ëndrra Jonë".