>
BIOSHQIP
Biografia
Matilda eshte diplomuar ne akademine e arteve, per degen KANTO. Hapat e para te muzikes live i nisi ne moshen 19 vjece ne diaspore dhe akoma e vazhdon kete profesion me shum perkushtim e dashuri. Po ashtu edhe ne mbremje familjare (dasma, ditlindje) etj. Prej vitesh këndon dhe performon në diasporë në shumë mbrëmje muzikore, ndërkohë që ka filluar të merr pjesë edhe ne ahengje familjare kryesisht në Maqedoni.

Më datë 28 Tetor 2016, Matilda publikon videoklipin "Pa Trokit". Muzika e këngës u punua nga Vullnet Ibraimi, teksti u shkrua nga Vullnet Ibraimi.

Më datë 8 Shtator 2018, Matilda publikon videoklipin "E Pamundur".

Më datë 6 Nëntor 2018, Matilda publikon videoklipin "Do Jem Me Ty". Muzika e këngës u punua nga Vullnet Ibraimi, ndërsa videoklipi është realizuar nga Endi Hoxha.

Më datë 13 Maj 2021, Matilda publikon videoklipin "Lulja Kuqe", në bashkëpunim me Gjafer Kinollin. Muzika dhe orkestrimi i këngës janë punuar nga Jeton Rahmani.

Më datë 30 Janar 2022, Matilda Mati publikon videoklipin "Hajde Moj Shoqni". Muzika e këngës u punua nga Liri Ketit & Sardi Mneri, teksti u shkrua nga Gezim Mneri, ndërsa për orkestrimin u kujdes Liri Ketit & Sardi Mneri. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 25 Korrik 2022, Matilda Mati publikon videoklipin "Pa Xhelozi". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Sokol Koçi, ndërsa tekstin e shkroi Gers Alia. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 17 Shtator 2022, Matilda Mati publikon videoklipin "Shkoj Vjeshta". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Keli Shikut, ndërsa tekstin e shkroi Toni Avdia. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 1 Shkurt 2023, Matilda Mati publikon videoklipin "Nusja E Dhendri". Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 19 Shkurt 2023, Matilda Mati publikon videoklipin "Me Stil Tallava". Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.