>
BIOSHQIP
Biografia
Muzika si profesioni më aktual në Kosovë dhe rajon, vazhdon të sjellë në pah çdo ditë këngëtar dhe talent të mëdhenj të kësaj fushe. Njëri nga të rinjtë i cili arriti të shënon suksese të vazhdueshme që nga dalja e parë para publikut, është padyshim këngëtari Kolë Oroshi, i cili jeton në Zvicër. Ky talent ndonëse është rritur larg vendlindjes, dhe veprimtarinë e tij muzikore e ka zhvilluar kryesisht në Evropë dhe Amerikë, ai prapë se prapë është munduar që të jetë aktual edhe në Kosovë, gjë që e ka dëshmuar me shumë këngë, video klipe, si dhe mbrëmje të shumta muzikore. Përparësi e këngëtarit Kolë Oroshi është padyshim të kënduarit live, si dhe zotërimi i disa instrumenteve muzikore.

Ne Prill 2014, Kolë Oroshi ka lansuar videoklipin e tij të ri një baladë me titull “Me zor jetën e shtyj”, të cilin e ka punuar kompozitori Ilir Berani, ndërsa klipin këngëtari ia ka besuar produksionit ‘EMF Creative’.

Më datë 12 Maj 2008, Kole Oroshi publikon videoklipin "Thashethemet".

Në Qershor 2011, Kole Oroshi merr pjesë në Çelësi Muzikor 5 me këngën "S'di Me T'rrejt".

Më datë 3 Prill 2012, Kole Oroshi publikon videoklipin "Ah Loke".

Më datë 6 Maj 2012, Astrit Mulaj publikon videoklipin "Maturant", në bashkëpunim me Kole Oroshi.

Më datë 14 Qershor 2012, Kole Oroshi publikon videoklipin "Si Ti 1000 I Gjej".

Në vitin 2012, Kolë Oroshi publikon albumin "Eja Prap Tek Unë".

Më datë 10 Mars 2013, Ganimete Abazi (Ganja) publikon videoklipin "Forca E Fatit", në bashkëpunim me Kole Oroshi. Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Në vitin 2013, Astrit Mulaj & Kolë Oroshi publikojnë albumin "Shpejt Festive / Forca E Fatit".

Më datë 21 Gusht 2013, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Tirana Prishtina Shkupi". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani.

Më datë 6 Shkurt 2014, Ganimete Abazi (Ganja) publikon videoklipin "Hapi I Pare", në bashkëpunim me Kole Oroshi. Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 14 Prill 2014, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Me Zor Jeten E Shtyj". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku. Videoklipi u prodhua nga EMF Creative. Me këtë këngë, Kolë Oroshi merr pjesë në Zhurma Show 2014 në vitin 2014.

Më datë 26 Qershor 2014, Kolë Oroshi publikon videoklipin "S'kan Cka Me Na Ba".

Më datë 17 Shtator 2014, Gili & Kolë Oroshi publikojnë videoklipin "Zoti I Shpisë".

Në vitin 2014, Kolë Oroshi publikon albumin "S'kan Qka Me Na Ba (Kosovarja)".

Më datë 19 Mars 2015, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Fale".

Më datë 9 Qershor 2015, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Shaci". Videoklipi u prodhua nga EMF Creative.

Më datë 31 Gusht 2015, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Qika Mamit".

Më datë 27 Janar 2016, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Kodi I Nderit".

Më datë 26 Maj 2016, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Sherbeti I Bakllaves". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani, ndërsa orkestrimi u realizua nga Rrahman Kryeziu.

Më datë 4 Mars 2017, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Pa Nanen". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna.

Më datë 7 Qershor 2017, Blero publikon videoklipin "Jar Na Na", në bashkëpunim me Kole Oroshi.

Më datë 18 Nëntor 2017, Blero publikon videoklipin "Nje Dite", në bashkëpunim me Kole Oroshi. Muzika e këngës u punua nga Irkenc Hyka. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films.

Më datë 8 Dhjetor 2017, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Tash Je I Martum". Videoklipi u prodhua nga MProduction.

Më datë 28 Janar 2018, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Je Gjysem Njeri". Muzika e këngës u punua nga Irkenc Hyka, teksti u shkrua nga Petro Xhori, ndërsa për orkestrimin u kujdes Dj Jojo.

Më datë 22 Qershor 2018, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Ama Ama".

Më datë 24 Gusht 2018, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Bone Bone". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Maringlen Boja.

Më datë 9 Nëntor 2018, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Qyqek". Muzika e këngës dhe teksti u shkruan nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Maringlen Boja.

Më datë 19 Nëntor 2018, Bes Kallaku & Kolë Oroshi publikojnë videoklipin "Duku Duku". Muzika e këngës u punua nga Maringlen Boja, teksti u shkrua nga Bes Kallaku, Endrit Mumajesi.

Më datë 7 Qershor 2019, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Perhajer Dasma". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani. Videoklipi u prodhua nga kompania DArt Channel.

Më datë 26 Qershor 2019, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Du Du". Teksti i këngës u shkrua nga Endrit Mumajesi. Videoklipi u prodhua nga EGO Films, ndërsa produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 5 Mars 2020, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Gabimi Ma I Bukur", në bashkëpunim me Erblinën. Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 12 Prill 2020, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Shpirt". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani.

Më datë 26 Qershor 2020, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Genjeshtare", në bashkëpunim me Dorin. Teksti i këngës u shkrua nga Endrit Mumajesi. Videoklipi u prodhua nga MAX Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 11 Dhjetor 2020, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Thuje". Muzika e këngës u punua nga Marenglen Boja, ndërsa teksti u shkrua nga Uki Latifi. Videoklipi u prodhua nga Fullmoon Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 29 Maj 2021, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Prap Te Ti", në bashkëpunim me Mailin. Muzika e këngës u punua nga Marenglen Boja, ndërsa teksti u shkrua nga Kolë Oroshi. Videoklipi u prodhua nga Fullmoon Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 17 Korrik 2021, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Kalle". Teksti i këngës u shkrua nga Valon Biba. Produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 20 Gusht 2021, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Pa Shpirt". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Elgit Doda. Videoklipi u prodhua nga Fullmoon Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 29 Tetor 2021, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Dashni Finale", në bashkëpunim me Mailin.

Më datë 10 Dhjetor 2021, Kolë Oroshi publikon videoklipin "S'po Du Fjale", në bashkëpunim me Sidorela Rolin. Teksti i këngës u shkrua nga Uki Latifi. Videoklipi u prodhua nga Fullmoon Production, ndërsa produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 10 Qershor 2022, Maili & Kole Oroshi publikojnë videoklipin "Bojna Pare". Muzika e këngës u punua nga Marenglen Boja, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Maili. Produksioni audio u realizua nga Marenglen Boja.

Më datë 23 Shtator 2022, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Bija Ime". Muzika e këngës vjen si bashkëpunim nga Blero & Chipsi, tekstin e shkroi Chipsi, teksa për arranzhimin u kujdes Marenglen Boja. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 23 Mars 2023, Kolë Oroshi publikon videoklipin "1 Jetë". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Kolë Oroshi. Videoklipi u prodhua nga kompania Cinematic.ch.

Më datë 21 Prill 2023, Kolë Oroshi, Astrit Mulaj & Ilaz publikojnë videoklipin "Ajo". Teksti i këngës u shkrua nga Petro Xhori. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 18 Gusht 2023, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Je E Lirë". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Kolë Oroshi. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 16 Nëntor 2023, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Me Hatër". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Kolë Oroshi, teksa për arranzhimin u kujdes Marenglen Boja. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 27 Mars 2024, Kolë Oroshi publikon videoklipin "A M'ke Dasht". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Kolë Oroshi. Videoklipi u prodhua nga kompania Cinematic.ch.

Më datë 10 Maj 2024, Kolë Oroshi publikon videoklipin "Ty T'ka Motra Zemër". Muzika e këngës u punua nga vetë Kolë Oroshi, ndërsa teksti u shkrua nga Zeri Dukagjinit. Videoklipi u prodhua nga Cinematic Ch, ndërsa produksioni audio u realizua nga vetë Kolë Oroshi.