>
BIOSHQIP
Biografia
Pasioni i tij për muzikën ka nisur shumë herët qysh në moshën e tij 16 vjeçare kur prezantohetne teatrin "Skampa" te Elbasanit ne te gjitha shfaqjet kulturore te tij.

Shkollimin fillor dhe të mesëm i ka përfunduar në Fier, ndërsa studimet e larta në Tiranë në fakultetin e drejtsisë. Fillimet e tij në muzikë ishin në festivalet e ndryshme kryesisht ne Kosove, Maqedoni, Shqiperi si Kenga Magjike, Nota Fest, Show Fest, Polifest, Festivali kenges RTSH, Top Fest 1 etj., më pas aI vendos të merr pjesë në festivalin Polifest 2002 ku prezantohet me këngën "Te ndjej” nje intepretim i mrekullushem me nje tekst nga Jorgo Papingji dhe orkestrim nga Adrian Hila dhe si pjesëmarrës më e ri në festival ai e fiton pikërisht çmimin debutuesi më i mirë. Por ka qenë pikërisht ky guxim që e mori Erioni qe e bëri atë më pas shumë të njohur dhe të dashur për publikun shqiptar.

Në Dhjetor 2001, Erion Korini merr pjesë në Festivali i 40-të në RTSH me këngën "Te Ndjej".

Në vitin 2001, Erion Korini publikon albumin "Me Thuaj Po".

Në Qershor 2002, Erion Korini merr pjesë në PoliFest 2002 me këngën "Te Ndjej".

Në vitin 2002, Erion Korini publikon albumin "Vajzat".

Në Prill 2005, Erion Korini merr pjesë në Top Fest 2 me këngën "Te Dashuruar".

Në Dhjetor 2005, Mariza Ikonomi & Erion Korini marrin pjesë në Festivali i 44-të në RTSH me këngën "Edhe Fati Qan".

Në vitin 2005, Erion Korini publikon albumin "Te Dashuruar".

Në Dhjetor 2006, Erion Korini merr pjesë në Festivali i 45-të në RTSH me këngën "Fjala Do Shpirt".

Në vitin 2006, Erion Korini publikon albumin "Falja Do Shpirt".

Më datë 27 Maj 2007, Vagabondi publikojnë videoklipin "Nenat Shqipetare", në bashkëpunim me Erion Korini & Gjergji Jorgaqi. Me këtë këngë, Vagabondi marrin pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 6 në vitin 2007.

Në Qershor 2011, Erion Korini merr pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 10 me këngën "Nuk Meriton As Te Urrehesh".

Më datë 24 Tetor 2011, Kengetare Te Ndryshem publikon videoklipin "Kuq E Zi".

Në vitin 2011, Erion Korini publikon albumin "Gri".

Më datë 22 Mars 2012, Erion Korini publikon videoklipin "Vajzat".

Më datë 28 Nëntor 2012, Revolt Klan publikojnë videoklipin "Per Ty Shqiperi", në bashkëpunim me Samanta Karavella, Erion Korini, Xhoi & Unix.

Më datë 5 Korrik 2020, Erion Korini publikon videoklipin "Vere E Larget", në bashkëpunim me Greis Kozelin.