>
BIOSHQIP
Biografia
Elizabeta Marku, një ndër ikonat e muzikës popullore shqiptare është një femër plot energji dhe pasion për profesionin që ka. Ka lançuar në tregun muzikor albumin e saj me vulë të kompozitorit të mirënjohur Edi Balili, i cili u mirëprit nga publiku. Sot, ajo është një ndër këngëtaret më të njohura dhe përsëri mbetet e thjeshte dhe komunikuese. E bukur, si gjithmonë dhe me shumë adrenalinë duket sikur kohën e sfidon dhe është gjithmonë në formë, sikurse ditën e parë që ka dalë në skenë. Sekretin e suksesit të saj nuk e di askush edhe pse ajo shprehet se publiku i jep gjithë energjinë e duhur. Përveç muzikës, Eli thekson se është e zënë edhe me jetën private dhe biznesin privat. “Unë përveç muzikës kam edhe një jetë të zënë private. Kam një butik me fustane dhe një pjesë të kohës duhet të jem aty”, nënvizon Elizabeta e njohur si vajza 30 vjeçare me dy fakultete të tjera në Universitetin e Tiranës, mjekësinë dhe drejtësinë.
Ajo është një këngëtare shumë e preferuar dhe se gjatë tërë kohës është e zënë me aktivitete, koncerte, dasma dhe manifestime të tjera. Sa i përket jetës së dashurisë dhe ndonjë lidhje të saj, Elizabeta thekson se është natyrë optimiste dhe sigurisht se e ka përfituar zemrën e saj dikush dhe që ndjehet e lumtur. “Sa i përket dashurisë, pse të mos bëjmë disa hapa më tej”, ka qenë përgjigja e Elizabetës.

Ajo thekson se muzika e saj është pasioni i madh dhe një talent i pasur që nga mosha 15 vjeçare dhe që do të vazhdojë ta kultivojë si diçka e pandarë nga jeta e saj.

Më datë 23 Gusht 2011, Elizabeta Marku publikon videoklipin "K'te Dashni S'e Blen Me Pare". Kënga është kompozuar nga Edi Balili. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 12 Dhjetor 2011, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Me Nje Femi M'ka G'zu Zoti".

Në vitin 2011, Rema, Elizabeta Marku, Xhezair Elezi & Zef Beka publikojnë albumin "Moj Dashni E Vjeter".

Më datë 9 Prill 2012, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Lum Kush Merr Djalin E Vetem". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Edi Balili, ndërsa tekstin e shkroi Armand Trebicka. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 9 Prill 2012, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Fluturo Moj Flutur".

Më datë 17 Maj 2012, Elizabeta Marku & Vera Marku publikojnë videoklipin "Moj E Mira Cufurake".

Më datë 4 Gusht 2012, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Oj Lulije".

Në vitin 2012, Elizabeta Marku publikon albumin "Po Digjem Prej Mallit".

Më datë 25 Prill 2013, Elizabeta Marku & Skender Xhafa publikojnë videoklipin "Ti Si Sheg E Une Si Ftu".

Më datë 17 Maj 2013, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Degjo Mire O Marakli".

Më datë 30 Qershor 2013, Elizabeta Marku & Vera Marku publikojnë videoklipin "Kur Jam Ken Një Vakt I Ri".

Më datë 25 Dhjetor 2013, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Moj Dadush".

Në vitin 2013, Elizabeta Marku publikon albumin "Moj Dadush".

Më datë 13 Janar 2014, Elizabeta Marku & Suad Shaptafa publikojnë videoklipin "Potpuri Dasme".

Më datë 11 Korrik 2014, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Ma E Bukra Femer".

Më datë 30 Korrik 2014, Vellezerit Lleshi & Elizabeta Marku publikojnë videoklipin "Shkodra Jone".

Më datë 11 Gusht 2014, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Djalin Sot Po E Marton".

Më datë 25 Dhjetor 2014, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Shujma Mallin".

Më datë 26 Dhjetor 2014, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Cerr E Cerr Nje Telefon".

Më datë 20 Mars 2015, Elizabeta Marku & Suad Shaptafa publikojnë videoklipin "Kolazh Popullor".

Më datë 25 Qershor 2015, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Fati I Shqiptarve".

Më datë 30 Qershor 2015, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Banja Qefin Dikujt".

Më datë 1 Korrik 2015, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Cike E Buklur".

Më datë 8 Korrik 2015, Zef Beka & Elizabeta Marku publikojnë videoklipin "Ti Me Beso".

Më datë 1 Dhjetor 2015, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Xhan Xhan Moj Zeshkane".

Në vitin 2015, Elizabeta Marku publikon albumin "Fati I Shqiptarëve".

Në vitin 2015, Elizabeta Marku & Zef Beka publikojnë albumin "Ti Me Beso".

Më datë 24 Janar 2016, Elizabeta Marku & Viktor Hila publikojnë videoklipin "Bukuri Shqiptare".

Më datë 30 Janar 2016, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Çile Çile Deren".

Më datë 17 Shkurt 2016, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Falma, Falma".

Më datë 10 Qershor 2016, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Vajze E Bukur".

Më datë 20 Qershor 2016, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Ne Andërr". Teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna.

Më datë 25 Qershor 2016, Zef Beka & Elizabeta Marku publikojnë videoklipin "Le Të Flasin". Teksti u shkrua nga Elizabeta Marku. Për orkestrimin u kujdes Fatos Canolli.

Më datë 5 Korrik 2016, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Krisi Pushka".

Më datë 8 Korrik 2016, Zef Beka & Elizabeta Marku publikojnë videoklipin "Te Du Moj Zemer".

Më datë 26 Nëntor 2016, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kam Met Djeg O Djal I Ri". Teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna.

Më datë 27 Nëntor 2016, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Moj Dashni". Teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku.

Në vitin 2016, Elizabeta Marku publikon albumin "Gezohu Moj Nene".

Në vitin 2016, Elizabeta Marku publikon albumin "Vajze E Bukur".

Më datë 27 Prill 2017, Labinot Rexha & Elizabeta Marku publikojnë videoklipin "Nuk Ka Largesi Që Më Ndan Nga Ty". Muzika e këngës u punua nga Ervin Gonxhi, teksti u shkrua nga Vojsava Alia.

Më datë 3 Maj 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Dil Moj Dil".

Më datë 12 Maj 2017, Elizabeta Marku & Lisa Bujaj publikojnë videoklipin "Fryn Per Jete Murlani I Hotit".

Më datë 21 Maj 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Po Kuvendin Nane E Bije".

Më datë 3 Qershor 2017, Labinot Rexha publikon videoklipin "Magji", në bashkëpunim me Elizabeta Marku.

Më datë 3 Qershor 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Cigane, Cigane". Teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna.

Më datë 15 Qershor 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kënga E Rexhës".

Më datë 16 Qershor 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Pranvera Me Lule".

Më datë 23 Qershor 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Ah Moj Moter". Teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Për orkestrimin u kujdes Behar Neli.

Më datë 31 Gusht 2017, Elizabeta Marku & Zef Beka publikojnë videoklipin "Shanca Per Ty Nuk Ka".

Më datë 13 Tetor 2017, Elizabeta Marku & Zef Beka publikojnë videoklipin "Mos Ma Le Dashnin Pa Emer".

Më datë 29 Tetor 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Dashni Pa Ty S'po Rri". Muzika e këngës u punua nga Alban Furtuna, teksti u shkrua nga Glaugus Furtuna, Elizabeta Marku.

Më datë 3 Nëntor 2017, Elizabeta Marku & Zef Beka publikojnë videoklipin "Plak U Bafsha Po S'te Mora".

Më datë 4 Nëntor 2017, Elizabeta Marku & Zef Beka publikojnë videoklipin "Moj E Mira Ne At Shpat".

Më datë 10 Nëntor 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Djepi Yt Perkund Lavdi".

Më datë 1 Dhjetor 2017, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kurr Nuk Gjen Jaran Si Mu".

Në vitin 2017, Elizabeta Marku publikon albumin "Moj Dashni".

Në vitin 2017, Elizabeta Marku publikon albumin "Ah Moj Motёr".

Më datë 23 Mars 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "O Llokum O Sherbetli". Teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Për orkestrimin u kujdes Behar Neli.

Më datë 20 Prill 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Hajde More Gurbetqar". Teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Për orkestrimin u kujdes Alban Furtuna.

Më datë 19 Maj 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Bukuroshe Jane Te Dyja". Muzika e këngës u punua nga vetë Elizabeta Marku, teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku.

Më datë 21 Qershor 2018, Elizabeta Marku & Vera Marku publikojnë videoklipin "Do Të Vi Një Dit". Muzika e këngës u punua nga Elizabeta Marku, ndërsa për orkestrimin u kujdes Behar Neli.

Në vitin 2018, Elizabeta Marku publikon albumin "O Llokum O Sherbetli".

Në vitin 2018, Elizabeta Marku publikon albumin "Best Of Elizabeta Marku".

Më datë 25 Shtator 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kurrë Atë Ditë S'kam Me E Harru".

Më datë 10 Tetor 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kjo Dashni Mbeti Anderr". Muzika e këngës dhe teksti u shkruan nga vetë Elizabeta Marku. Videoklipi u prodhua nga Fenix Studio.

Më datë 17 Tetor 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "O Jam Shqiptare". Teksti u shkrua nga Fran Kodra, ndërsa për orkestrimin u kujdes Behar Neli.

Më datë 9 Nëntor 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Sa Shumë Të Du".

Më datë 13 Dhjetor 2018, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Boll E Mire Pa Babe Pa Nane". Orkestrimi i këngës u punua nga Behar Neli.

Më datë 1 Mars 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "U Trashigofsh Çifti I Ri".

Më datë 1 Maj 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Ju Shkoft Jeta Me Dashni". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Elizabeta Marku. Videoklipi u prodhua nga kompania Fenix Studio.

Më datë 17 Maj 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "T'kam Marak". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Elizabeta Marku. Videoklipi u prodhua nga kompania Fenix Studio.

Më datë 12 Qershor 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Zemren Degjova". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Elizabeta Marku.

Më datë 21 Qershor 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "T'fala Nga Mergimi". Muzika e këngës u punua nga Elizabeta Marku, ndërsa për orkestrimin u kujdes Behar Neli. Videoklipi u prodhua nga kompania Fenix Studio.

Më datë 2 Tetor 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Dy Lula Mi Ka Vasha". Orkestrimi i këngës u punua nga Behar Neli.

Më datë 9 Nëntor 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Prej Kruje Erdh Haberi". Orkestrimi i këngës u punua nga Behar Neli.

Më datë 12 Dhjetor 2019, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Krejt Je Dashni". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Elizabeta Marku.

Në vitin 2019, Elizabeta Marku publikon albumin "Zemrën Dëgjova".

Më datë 29 Shkurt 2020, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Dridhe, Dridhe Moj Bjondine". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Elizabeta Marku.

Më datë 17 Qershor 2020, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Ti N'prishtine Un N'tirane". Muzika dhe orkestrimi i këngës janë punuar nga Edmond Zhulali.

Më datë 2 Korrik 2020, Elizabeta Marku & Kujtim Rexhvelaj publikojnë videoklipin "Kolazh 2020".

Në vitin 2020, Elizabeta Marku publikon albumin "Kënga E Mrikës".

Më datë 21 Gusht 2020, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Aishe / N'drras Te Vekut". Orkestrimi i këngës u punua nga Behar Neli. Videoklipi u prodhua nga kompania Fenix Studio.

Më datë 18 Shtator 2020, Elizabeta Marku & Xheki publikojnë videoklipin "O Llokum Ta Marrsha T'keqen".

Më datë 15 Tetor 2020, Elizabeta Marku & Mahmut Ferati publikojnë videoklipin "Dashni T'Kam Veç Ty". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Fatmir Muja.

Më datë 5 Nëntor 2020, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kush Asht I Ri Hop Ne Valle". Orkestrimi i këngës u punua nga Luan Dagistani.

Më datë 20 Nëntor 2020, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kënga E Selman Kadrise". Orkestrimi i këngës u punua nga Behar Neli.

Më datë 11 Dhjetor 2020, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Mos Më Tradhëto". Orkestrimi i këngës u punua nga Behar Neli.

Më datë 31 Dhjetor 2020, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Asht Çu Rrushja Nat Sabahe". Orkestrimi i këngës u punua nga Behar Neli.

Më datë 22 Janar 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Po Ja Plas Zemrën Ktij Djali". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Elizabeta Marku.

Më datë 27 Shkurt 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Rreth E Rreth Bahqes Ju Solla". Kënga u orkestrua nga Behar Neli. Videoklipi u prodhua nga kompania Malespi Pro.

Më datë 20 Mars 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kolazh Dasmash 2021". Orkestrimi i këngës u punua nga Enver Ibrahimi. Videoklipi u prodhua nga kompania Fenix Studio.

Më datë 8 Prill 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kam Ra N'dashni". Orkestrimi i këngës u punua nga Luan Dagistani.

Më datë 15 Prill 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Po Na Lujka Nana". Orkestrimi i këngës u punua nga Luan Dagistani. Videoklipi u prodhua nga kompania FRAME Pro.

Më datë 6 Maj 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Aziz Kelmendi". Kënga u orkestrua nga Luan Dagistani. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 10 Qershor 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Vuajtjet E Nanes". Muzika e këngës u punua nga Emin Aliu, ndërsa teksti u shkrua nga Sami Aliu. Videoklipi u prodhua nga kompania FRAME Pro.

Më datë 8 Korrik 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Hajde Marshalla". Muzika e këngës u punua nga Emin Aliu, teksti u shkrua nga Sami Aliu, ndërsa për orkestrimin u kujdes Shpeta Sound. Videoklipi u prodhua nga kompania FRAME Pro.

Më datë 23 Korrik 2021, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Maroma Nji Kafe". Orkestrimi i këngës u punua nga Enver Ibrahimi.

Në vitin 2021, Elizabeta Marku publikon albumin "Vuajtjet E Nanes".

Më datë 1 Prill 2022, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Dy Fjal I Prita". Kënga u orkestrua nga Enver Ibrahimi. Videoklipi u prodhua nga kompania Fenix Studio.

Më datë 22 Prill 2022, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Malsore Qeflije". Kënga është kompozuar nga Behar Neli, ndërsa tekstin e kanë shkruar së bashku Elizabeta Marku & Behar Neli.

Më datë 17 Qershor 2022, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kurr Nuk Ke Me U Plak". Muzika dhe orkestrimi i këngës u punuan nga Alban Furtuna, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 22 Shtator 2022, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Kenga E Martes". Kënga u orkestrua nga Behar Neli. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 10 Nëntor 2022, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Uff Mendjen Ma Ke Qu". Muzika dhe orkestrimi i këngës u punuan nga Behar Neli, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 31 Mars 2023, Elizabeta Marku publikon videoklipin "S'te Prek Askush". Muzika dhe orkestrimi i këngës u punuan nga Behar Neli, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku.

Më datë 28 Prill 2023, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Prej Shtëpisë Kur Jam Dal". Kënga u orkestrua nga Behar Neli.

Më datë 1 Korrik 2023, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Flasin Per Ty", në bashkëpunim me Ritën. Muzika dhe orkestrimi i këngës u punuan nga Behar Neli, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 27 Tetor 2023, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Mërgimtarë, Mos Na Harroni". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Behar Neli, ndërsa tekstin e shkroi Gjovalin Dushaj. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 10 Nëntor 2023, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Do Ja Marr Dashnin". Muzika dhe orkestrimi i këngës janë shkruar nga Behar Neli. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 1 Mars 2024, Elizabeta Marku publikon videoklipin "S’je Nafaka Jeme". Muzika dhe orkestrimi i këngës u punuan nga Behar Neli, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Elizabeta Marku. Videoklipi u prodhua nga kompania Frame Company Albania.

Më datë 19 Prill 2024, Elizabeta Marku publikon videoklipin "Jam Dashni". Teksti i këngës u përgatit nga vetë Elizabeta Marku, teksa për arranzhimin u kujdes Behar Neli. Videoklipi u prodhua nga kompania Fenix Studio.