>
BIOSHQIP
Biografia
Albana Bilalli ka lindur në Prishtinë ku filloi nga shkolla e ulët e muzikës deri te përfundimi i masterit për solo këndim. Ajo ka performuar edhe me band-e të ndryshme ku me muzikën e saj ishte present brenda dhe jasht Kosovës. Puna me band-e të ndryshme ka përforcuar talentin e saj. Po ashtu ishte vokaliste e bandit të formuar Offchestra. Performancat solo ishin puna kryesore për të. Albana Bilalli është kantautore dhe pretendon për zhvillimin e karierës në aspect artistik.

Në edicionin e fundit 2007-2008 “Ethet e së premtës mbrëma” ishte gjysëm finaliste, ku këndoi këngën “Believe“ nga këngetarja Cher.

Në Maj 2007, Albana Bilalli merr pjesë në Top Fest 4 me këngën "Me Mungon".

Në Nëntor 2009, Albana Bilalli merr pjesë në Kënga Magjike 2009 me këngën "Largohem Vet".

Në Nëntor 2013, Albana Bilalli merr pjesë në Kënga Magjike 2013 me këngën "Akull".

Më datë 2 Tetor 2014, Albana Bilalli publikon videoklipin "Merrëm".

Në Maj 2015, Albana Bilalli merr pjesë në Top Fest 12 me këngën "Dielli Lind Perseri".

Më datë 14 Korrik 2015, Albana Bilalli publikon videoklipin "Ti Nuk Je". Muzika e këngës u punua nga vetë Albana Bilalli, teksti u shkrua nga vetë Albana Bilalli. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Në vitin 2017, Albana Bilalli publikon albumin "Drita Ime, Fajkoi I Vogël Dhe Valët E Shpirtit".
DËRGOI: