>
BIOSHQIP
Biografia
Ylber Qaili jeton dhe vepron në Gostivar. Merret me muzikë prej moshës 6 vjeçare në fillim luan ne Insrumentin e Pianos ndërsa më von fillon edhe të këndoj,hapat e para i filloj me babain e tij, edhe ashtu filloj të mësoje në shkollen e ulët të muzikës në Gostivar "ENVER STAFAI" kur'se shkollën e mesme të muzikës e vazhdoj në Tetovë "TODOR SKALLOVSKI TETOEC". Ylberi perfundoi studimet ne Univerzitetin e arteve të Tetovës.

në vitin 2009 Ylberi realizoj edhe albumin e parë me 8 këng me titull "Botën e kërkova" dhe albumi pati shumë sukses. Albumi u realizu në Shkup në studio EROLL-5 tekstshkruesi ishte Sami Aliu.

Më datë 11 Gusht 2009, Ylber Qaili publikon videoklipin "Botën E Kërkova".

Në vitin 2010, Ylberi e realizoj edhe një këngë Single me klip me titull"TE DU SHPIRTI IM".

Më datë 29 Tetor 2012, Ylber Qaili & Elona Leka publikojnë videoklipin "Bingo Lloto". Muzika e këngës është kompozuar nga vetë Ylber Qaili, ndërsa orkestrimin e përgatiti Meti Neziri.

Më datë 18 Korrik 2018, Ylber Qaili publikon videoklipin "Moter E Vella". Teksti u shkrua nga Keli.

Më datë 14 Dhjetor 2023, Ylber Qaili publikon videoklipin "Dashnia Na Mbyti". Muzika e këngës u punua nga Keli, teksti u shkrua nga Keli, ndërsa orkestrimi u krye në bashkëpunim nga Ylber Qaili & Alldo Sallahi.
DËRGOI: